Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu / Bocuse d’Or Poland

Z branżą gastronomiczną i hotelarską związany jest od ponad 20 lat. Pierwsze kroki w tym kierunku stawiał, będąc uczniem w szkole na Poznańskiej w Warszawie. Następnie pracował w różnych lokalach gastronomicznych m.in. w latach świetności w hotelu Jan III Sobieski.

Dyrektor zarządzający oraz właściciel agencji Smarten PR specjalizującej się w promocji i zarządzaniu wizerunkiem szefów kuchni i cukierni, wydarzeń gastronomicznych, konferencji i targów branżowych, konkursów kulinarnych jak i firm oraz produktów z sektora HoReCa.

Współpracuje z najlepszymi szefami kuchni w Polsce i za granicą, w tym z restauracji oznaczonych trzema gwiazdkami Michelin. Organizator i kreator największych wydarzeń kulinarnych w Polsce, jak światowe kolacje Grand Dinners.

Od 5 lat jest oficjalnym i jedynym reprezentantem marki Bocuse d’Or w Polsce, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie dla szefów kuchni. Od 2023 roku rozwija Trophee Mille w Polsce, międzynarodowy konkurs kulinarno-cukierniczy dla uczniów szkół gastronomicznych.