Martin Gimenez Castro

Szef kuchni / Właściciel Restauracji Ceviche Bar oraz Tuna

Szef kuchni, właściciel topowych warszawskich restauracji: Ceviche Bar oraz Tuna, ambasador MSC światowej organizacji na rzecz zrównoważonego rybołówstwa.

Osobowość telewizyjna znana między innymi z programu Top Chef, w którym został pierwszym polskim zwycięzcą.

Kulinarne szlify zdobywał w Wyższej Szkole Gastronomiczno-Hotelarskiej w Escuela Internacional Islas Malvinas w Mendozie.

W 2015 założył słynną już autorską restaurację – Ceviche Bar, serwującą ceviche i dania kuchni latynoamerykańskiej. W 2022 roku otworzył kolejne wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski – restaurację Tuna z wyjątkowym autorskim menu, składającym się z najlepszej jakości ryb i owoców morza.  Jest również ambasadorem światowej organizacji MSC i propagatorem zrównoważonego rybołówstwa i ideologii zero waste.

Martin Gimenez Castro jest kulinarnym doradcą i szefem na najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeniach w kraju i na świecie.