Szef kuchni, obecnie prowadzi jedna z najlepszych londyńskich restauracji z owocami morza The Seafood Bar w samym centrum Soho.
Jego kariera kulinarna rozpoczęła się w 1992 roku. Skończył wtedy szkolenia w najstarszej francuskiej restauracji Michelin L’Escargot (Garry Hollihead, David Cavalier ). Robert swój talent rozwijał w renomowanych restauracjach w Londynie, w tym w Soho House, Michelin Les Saveurs autorstwa Marco Pierre White.
Po sześciu latach wrócił do Polski, gdzie kierował restauracjami w luksusowych hotelach, takich jak Hotel Haffner i Hotel Mazurkas. Przez 3 lata prowadził kuchnię w restauracji restauracjach „Tsarina” renomowanej polskiej restauratorki Magdy Gessler.
Do Londynu wrócił w 2011. Wtedy właśnie zaczął pracować w restauracji Northall w pięciogwiazdkowym hotelu Corinthia, w której był szefem kuchni przez 6 lat. W tym czasie zdobył wiele wyróżnień od TripAdvisor, Conde Nast i The Sunday Times. Kolejnym spektakularnym krokiem w jego karierze była praca dla samego Gordona Ramsaya. Pracę z nim rozpoczął jako Head Chef, a następnie Executive Chef w jego restauracji Bread Street Kitchen.
W swojej karierze przygotowywał dania dla wielu znanych osobistości ze świata londyńskiej polityki oraz dla gwiazd polskiego i światowego show-biznesu.
Specjalizuje kuchni europejskiej i brytyjskiej. Poza smakiem i ciągłym unowocześnianiem przepisów ogromną wagę przywiązuje do prezentacji dania. Jego motto kulinarne brzmi: „Smaki są jak litery alfabetu, znając alfabet, tworzymy słowa, zdania, wiersze. Znając smaki my, kucharze, tworzymy poezję”.