22 marca 2024 roku odbył się masterclass Boba Roberta Mazura, który odkrył przed nami tajniki gotowania Gordona Ramsaya! Któż nie słyszał o Gordonie Ramsayu? Niekwestionowany autorytet i idol osób związanych z gastronomią. Wyjątkowa osobowość branży, której szkołę gotowania pragnie poznać wielu z nas.
Podczas swojego masterclass Bob Robert Mazur przygotował wyjątkowe menu na podstawie sztandarowych przepisów mistrza! Bob przyrządzał dania wspólnie ze swoim jednodniowym sous chefem Łukaszem Bartosiewiczem, z którym wspólnie uczył się sztuki gotowania od samego Gordona.
Obecnie jest szefem kuchni w jednej z najlepszych restauracji w Soho w Londynie, a Łukasz został Szefem Kuchni w restauracji Skarby Smaku.
Na pierwszy ogień przygotowali znakomitą przystawkę – pate z gęsiej wątróbki, a następnie zaserwowali ikoniczną Beef Wellington. Całość menu zwieńczył wyjątkowy brytyjski deser, a mianowicie Trifle.
Dziękujemy wszystkim Sponsorom oraz Kucharzom za wsparcie oraz pomoc w organizacji tego wydarzenia.