Mistrzostwa Polski
Kuchni Tajskiej

Kuchnia tajska to jedna z najbardziej aromatycznych, kolorowych i smacznych kuchni świata. Charakteryzuje się bogactwem smaków, używaniem świeżych składników, a także ich umiejętnym łączeniem w jednym daniu.

Mistrzostwa Polski
Kuchni Tajskiej

Kuchnia tajska to jedna z najbardziej aromatycznych, kolorowych i smacznych kuchni świata. Charakteryzuje się bogactwem smaków, używaniem świeżych składników, a także ich umiejętnym łączeniem w jednym daniu.

Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej 2024 podczas Gastrotargów SMAKKi

20 marca 2024 roku podczas drugiej edycji Gastrotargów SMAKKi odbyły się Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej. Kuchnia tajska jest z pewnością niezwykle zróżnicowana i oferuje coś dla każdego, niezależnie od preferencji smakowych. Jej popularność na świecie rośnie, a tajskie restauracje są coraz częściej odwiedzane przez gości. Zaprosiliśmy uczestników naszych targów w kulinarną podróż do Tajlandii w towarzystwie Darii Ładochy.

Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej to pierwsze tego typu zawody organizowane w Polsce. Zwycięska restauracja otrzymała tytuł mistrzowski, a osoba biorąca udział w konkursie wspaniałą nagrodę, dzięki której wzbogaciła swoje doświadczenie w przygotowywaniu dań kuchni tajskiej.

Wspólnie stworzyliśmy niepowtarzalne święto smaków i aromatów Tajlandii.

W pierwszej edycji Mistrzostw Kuchni Tajskiej zwyciężyli:

Dziękujemy Ambasadzie Królestwa Tajlandii za wsparcie oraz promocje tego wydarzenia, a przede wszystkim Pani Ambasador, która zaszczyciła nas swoją obecnością!

Dziękujemy również wszystkim Sponsorom za wsparcie i pomoc przy organizacji Mistrzostw.

Zobacz zdjęcia z Mistrzostw Polski Kuchni Tajskiej 2024

Jury Mistrzostw

Patron Mistrzostw – Ambasada Królestwa Tajlandii

Sponsor