20 marca 2024 roku podczas drugiej edycji Gastrotargów SMAKKi odbyły się Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej. Kuchnia tajska jest z pewnością niezwykle zróżnicowana i oferuje coś dla każdego, niezależnie od preferencji smakowych. Jej popularność na świecie rośnie, a tajskie restauracje są coraz częściej odwiedzane przez gości. Zaprosiliśmy uczestników naszych targów w kulinarną podróż do Tajlandii w towarzystwie Darii Ładochy.
Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej to pierwsze tego typu zawody organizowane w Polsce. Zwycięska restauracja otrzymała tytuł mistrzowski, a osoba biorąca udział w konkursie wspaniałą nagrodę, dzięki której wzbogaciła swoje doświadczenie w przygotowywaniu dań kuchni tajskiej.
Wspólnie stworzyliśmy niepowtarzalne święto smaków i aromatów Tajlandii.
Dziękujemy Ambasadzie Królestwa Tajlandii za wsparcie oraz promocje tego wydarzenia, a przede wszystkim Pani Ambasador, która zaszczyciła nas swoją obecnością!
Dziękujemy również wszystkim Sponsorom za wsparcie i pomoc przy organizacji Mistrzostw.