Pełen pasji, talentu i kulinarnych umiejętności. Swoją wiedzą i doświadczeniem wspomaga świat gastronomii, ale dużą uwagę skupia także na edukacji młodzieży. Od lat jest współorganizatorem konkursu kulinarnego dla młodzieży ze szkół gastronomicznych „Kuchnia Polska z Pomysłem”.
Miejsca, gdzie zdobył swoje pierwsze doświadczenie to przede wszystkim hotele i restauracje we Wrocławiu. Nie można pominąć także 5-letniego pobytu w Hiszpanii, podczas którego, zakochał się w tamtejszej kuchni. Do dziś lubi eksperymentować i łączyć tradycyjne, polskie smaki z tymi południowo-europejskimi.
Kolejnym krokiem w karierze Pawła była praca w topowych restauracjach w Warszawie, a także w restauracjach hotelowych, jako Szef Kuchni oraz Szef Sieciowy. Poza tym Paweł jest certyfikowanym sędzią KCBS, a także jurorem konkursów kulinarnych w Polsce. Podczas konkursu HEINZ Selection Finals 2024 ponownie zajmie rolę Przewodniczącego Jury.