Całodniowa konferencja poruszająca tematykę i największe problemy z jakimi boryka się dzisiaj branża gastronomiczna.
Moderator: Paweł Gruba, konsultant i doradca branży HoReCa
W PROGRAMIE:
11.00 – 12.00
BLOK I
Meandry prawne od kuchni – gastronomia w analizie kancelarii prawnych
-aspekty formalne i prawne w planowaniu i prowadzeniu działalności gastronomicznej
-obowiązki i prawa przedsiębiorcy, pracodawcy i pracownika
Uczestnicy debaty:
– Adwokat Marta Kosecka, Kancelaria Adwokacka Marta Kosecka
– Adwokat Jarosław Ziobrowski, kancelaria Ziobrowski Tax&Law
– Hubert Kacprzak – Manager ds. Operacyjnych i rozwoju sieci Bobby Burger
– Marcin Gilowski, Menedżer operacyjny Tel Aviv Urban Food
12.00 – 13.00
BLOK II
Rola wykwalifikowanych pracowników w budowaniu potencjału innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstwa
– budowanie poczucia przynależności i współodpowiedzialności pracowników
– przyszłość gastronomii w rękach nowego pokolenia kucharzy
-współpraca międzypokoleniowa w biznesie
Uczestnicy debaty:
– Marcin Krysiński oraz Dorota Krysińska – współzałożyciele sieci restauracji Mihiderka
– Agnieszka Kazuś – Prezes Zarządu DBL Sp. z o.o.
– Anna Paprocka – Belvedere Gourmet Group, kierownik projektu Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.
13.00 – 13.20 wykład firmy CookCity pt.: „Koncept Dark Kitchen”
13.20 – 14.00 przerwa
14.00 – 16.30
BLOK III
Optymalizacja kosztów i finansowanie działalności gastronomicznej
– zarządzanie kosztami w lokalu gastronomicznym a rachunek kosztów
– źródła finansowania dla branży HoReCa
Wykład „Jak skutecznie zarządzać kosztami, aby restauracja była dochodowa pomimo kryzysu w branży”
Piotr Rogowski, Współwłaściciel firmy doradczej V4B
Uczestnicy debaty:
– Piotr Rogowski, Współwłaściciel firmy doradczej V4B
– Radosław Hutnik, Dyrektor Pionu Bankowości Przedsiębiorstw, PKO Bank Polski
– Marek Synowiec, ekspert ds. pozyskiwania funduszy, Fund Hunters
– Rafał Czerkawski, ekspert ds. projektów unijnych , Prezes marki Doradcy365