Program targów

11:00 - 16:30

Sala C

Konferencja „Gastrobiznes w praktyce”

Całodniowa konferencja poruszająca tematykę i największe problemy z jakimi boryka się dzisiaj branża gastronomiczna.

Moderator: Paweł Gruba, konsultant i doradca branży HoReCa

W PROGRAMIE:

11.00 – 12.00
BLOK I
Meandry prawne od kuchni – gastronomia w analizie kancelarii prawnych
-aspekty formalne i prawne w planowaniu i prowadzeniu działalności gastronomicznej
-obowiązki i prawa przedsiębiorcy, pracodawcy i pracownika

Uczestnicy debaty:

Adwokat Marta Kosecka, Kancelaria Adwokacka Marta Kosecka
Adwokat Jarosław Ziobrowski, kancelaria Ziobrowski Tax&Law
Hubert Kacprzak – Manager ds. Operacyjnych i rozwoju sieci Bobby Burger
Marcin Gilowski, Menedżer operacyjny Tel Aviv Urban Food

12.00 – 13.00
BLOK II
Rola wykwalifikowanych pracowników w budowaniu potencjału innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstwa
– budowanie poczucia przynależności i współodpowiedzialności pracowników
– przyszłość gastronomii w rękach nowego pokolenia kucharzy
-współpraca międzypokoleniowa w biznesie

Uczestnicy debaty:
Marcin Krysiński oraz Dorota Krysińska – współzałożyciele sieci restauracji Mihiderka
Agnieszka Kazuś – Prezes Zarządu DBL Sp. z o.o.
Anna Paprocka – Belvedere Gourmet Group, kierownik projektu Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.

13.00 – 13.20 wykład firmy CookCity pt.: „Koncept Dark Kitchen”

13.20 – 14.00 przerwa

14.00 – 16.30
BLOK III
Optymalizacja kosztów i finansowanie działalności gastronomicznej
– zarządzanie kosztami w lokalu gastronomicznym a rachunek kosztów
– źródła finansowania dla branży HoReCa

Wykład „Jak skutecznie zarządzać kosztami, aby restauracja była dochodowa pomimo kryzysu w branży”
Piotr Rogowski, Współwłaściciel firmy doradczej V4B

 Uczestnicy debaty:
Piotr Rogowski, Współwłaściciel firmy doradczej V4B
Radosław Hutnik, Dyrektor Pionu Bankowości Przedsiębiorstw, PKO Bank Polski
Marek Synowiec, ekspert ds. pozyskiwania funduszy, Fund Hunters
Rafał Czerkawski, ekspert ds. projektów unijnych , Prezes marki Doradcy365

10:00 - 16:30

Hala 1 / Strefa pokazowa

Organizatorzy

Olimpiada Kawy by Tom Obracaj & Marcin Rusnarczyk

 

Pomysłodawcy i organizatorzy zawodów kawowych w Polsce a w tym Polskich Mistrzostw Barista i Olimpiady Kawy po trzyletniej covidowej przerwie zapraszają na nową edycję „Olimpiady Kawy by Tom Obracaj & Marcin Rusnarczyk

Olimpiada Kawy to specjalnie dedykowane zawody dla młodych i początkujących Baristów, którzy nie brali udziału w żadnych innych zawodach kawowych.

To oni potrzebują najwięcej wsparcia i pomocy w rozwinięciu swojej wiedzy, umiejętności i pasji do kawy oraz praktyki w występie na scenie przed kamerami, widownią i sędziami.

Program i zasady zawodów zostały przygotowane tak, aby w prosty i rzetelny sposób ocenić trzy podstawowe umiejętności potrzebne do osiągnięcia sukcesu w zawodzie Barista:

  1. Wiedzę o kawie jej pochodzeniu, jakości i przyrządzaniu – (wiedza teoretyczna – egzamin pisemny)
  2. Umiejętność zaparzania poprawnego espresso pod presją czasu – (praktyka – kawa na czas)
  3. Umiejętność rozróżnienia aromatów i smaków kawy – (organoleptyka – cup tasting).

W programie:
10:00 12:30 „Espresso na Czas”
12:30 12:45
„Wiedza o Kawie”
12:50 13:30
  Gość Specjalny – Agnieszka Rojewska Mistrzyni Świata Baristów opowie o swojej drodze do sukcesu
13:30 14:00 Przerwa
14:00 16:00
„Cup Tasting”
16:00 16:30
Ogłoszenie wyników, nagrody i zakończenie Olimpiady Kawy 2023

Udział w zawodach to specjalne wyróżnienie nie tylko dla Baristy ale również dla jego menagera i właściciela kawiarni!

Zapraszamy na Olimpiadę Kawy gdzie poznamy talenty reprezentujące przyszłość polskiej kawy!

Będzie nowocześnie, dynamicznie, ekologicznie, konkretnie, przejrzyście i profesjonalnie!

 

REGULAMIN OLIMPIADY KAWY  – pobierz (pdf)

 

10:00 - 17:00

Hala 1 / Strefa pokazowa

Organizatorzy

Zielona EkoKuchnia SMAKKi

PROJEKT ZIELONA EkoKUCHNIA SMAKKi – Bądź Eko, podążaj za nami albo zostań w tyle!

Innowatorski program wiedzy o przepisach, trendach oraz rozwiązaniach proekologicznych i proklimatycznych, jakie należy wdrożyć, by utrzymać konkurencyjność na rynku HoReCa podczas trwającej globalnej zielonej transformacji. Zielona kuchnia to kuchnia przyszłości.

Z nami dowiesz się jak być Eko – w jakie działania i rozwiązania warto inwestować, jak na tym oszczędzać i skąd pozyskać środki. 

  • Strefa ekspertów SMAKKi – projektów technologii kuchni i instalacji branżowych, architektów i projektantów wnętrz oraz rzeczoznawców Sanepid. Przez cały dzień bezpłatne konsultacje dla inwestorów i właścicieli działalności gastronomicznych – porozmawiaj z nami osobiście i dowiedz się więcej!
  • Strefa  energooszczędnych i proekologicznych urządzeń gastronomicznych, innowacji i nowości dedykowanych dla gastronomii
  • Konkursy EkoWystawca, EkoProdukt – prowadzone przez ekspertów SMAKKi – odkryj to z nami!
  • EkoTrendy SMAKKi e-book – kompendium wiedzy dla uczestników targów, w zakresie przepisów, trendów, dostępnych rozwiązań i możliwych działań proekologicznych i proklimatycznych oraz finansowania ekologizacji w sektorze HoReCa – musisz to mieć!
  • Live Cooking Eko Smakki

W programie:
10.30 – 11.30 Hempeat roślinna alternatywa dla mięsa – azjatycka odsłona
12.00 – 13.30 Ekologia i food cost to smaczny duet! Kasia Gubała
14.00 – 15.00 Hempeat roślinna alternatywa dla mięsa – azjatycka odsłona
15.30 – 16.30 100% roślinne dania przygotowane przez Dorotę Krysińską z Mihiderki

 

Food and Design by Od Kuchni
Całodniowe konsultacje z zakresu marketingu, PR oraz produkcji contentu.  W programie warsztaty fotografii i stylizacji jedzenia! Zapraszamy na godzinę 12.00 do współtworzenia profesjonalnej foodowej sesji zdjęciowej, dostosowanej do wykorzystania w komunikacji,  mediach społecznościowych czy w reklamach.

 

Wydarzenie realizowane przy współpracy z GastroWiedza.pl i ekspertami z branży HoReCa.

Dołącz do nas!

10:00 - 17:00

Sala C

Organizator

Catering dietetyczny wiedza od A do Z

„Catering dietetyczny – wiedza od A do Z” to wysokiej jakości program edukacyjno – szkoleniowy
poświęcony tematyce funkcjonowania rynku Cateringów Dietetycznych.

Program będzie przedstawiony w formie debaty i jest skierowany dla inwestorów, którzy dopiero zaczynają myśleć o inwestowaniu w biznes Cateringu Dietetycznego, jak i dla tych, którzy początki rynkowej przygody mają już za sobą.

Moderatorem spotkania będzie Marcin Dyrda właściciel firmy GastroWiedza, ekspert i praktyk z wieloletnim doświadczeniem, pomysłodawca i audytor programów Jakość i Bezpieczeństwo w Cateringu Dietetycznym.

CZĘŚĆ I
PLANOWANIE INWESTYCJI GASTRONOMICZNEJ
Najważniejsze zagadnienia – jak nie dać się zaskoczyć

Uczestnicy debaty:
Beata Berezowska – Niezależny projektant instalacji sanitarnych ze specjalności HVACR z tytułem Europejskiego Inżyniera EUR ING nadanego przez Europejską Federację Krajowych Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych FEANI
Agnieszka Kabała – Właściciel pracowni architektonicznej Desi Studio, Prezes Zenith Real Estate
Andrzej Chojnacki – Dyrektor operacyjny cateringu dietetycznego Nice To Fit You
Sergiusz Gruca – Wiceprezes firmy Grupa Iguana i Iguana Gastro Polska
Paweł Jankielewicz – Prezes firmy projektowo-konsultingowej GL Consulting

 Przedmiotem rozmów będą zagadnienia dotyczące:

  • wyboru lokalizacji obiektu, jego otoczenia, infrastruktury technicznej i potencjału – pod względem możliwości dostosowania obiektu do prowadzenia działalności gastronomicznej w zgodzie z przepisami oraz zapewnienia odpowiedniej logistyki dla tego typu biznesu
  • due diligence nieruchomości lub inwestycji jako droga do zidentyfikowania ryzyka i zakresu niezbędnych do przeprowadzenia działań
  • wymogów jakie muszą spełniać obiekty gastronomiczne, pomieszczenia produkcyjne i pomieszczenia pracy, w odniesieniu do obowiązujących przepisów oraz dopuszczalnych odstępstw od przepisów
  • projektu technologicznego, jego znaczenia i zakresu oraz roli rzeczoznawcy w procesie weryfikacji zgodności projektu z przepisami
  • projektu architektoniczno-budowlanego i kluczowych projektów instalacji branżowych w procesie planowania obiektu gastronomicznego oraz ranga prawidłowej wentylacji w funkcjonowaniu kuchni i bezpieczeństwie żywności
  • przebiegu procesu legalizacji budowy, modernizacji lub remontu obiektu gastronomicznego i najczęściej popełnianych błędów w procesie pozyskiwania pozwolenia na budowę
  • procedury zatwierdzenia zakładu i wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej – Sanepid oraz niezbędnej dokumentacji
  • budowy i wyposażania obiektów gastronomicznych oraz roli dostawców w czasach postpandemicznych

 

CZĘŚĆ II 
NAJCZĘSTSZE BŁĘDY I PUŁAPKI W PROWADZENIU CATERINGU DIETETYCZNEGO
Specyfika działania biznesu, know-how i aspekty jakie należy brać pod uwagę, aby nie popełnić błędów

Uczestnicy debaty:
Izabela Topolska – Dyrektor ds. Jakości, Maczfit Foods Sp. z o.o.
Andrzej Chojnacki – Dyrektor operacyjny cateringu dietetycznego Nice To Fit You
Jacek TrybuchowskiNine’s Restaurant (Co-Owner); Dijo Holding (SBM); JAMP (Restaurant&Food Advisory)
Agnieszka Karendys – Technolog żywności i żywienia człowieka, trener, auditor i konsultant systemów zarządzania jakością  wg  HACCP, GMP, GHP, systemów zarządzania w branży spożywczej i paszowej oraz standardów z rodziny IFS, IFS Global Markets, BRC, FSSC i innych.  Od 16 lat zarządza działem Business Assurance w Intertek Poland.
Agnieszka Tokarz, Dietetyk, Category Manager Nice To Fit You
Grzegorz Sojka, Prezes, co-founder Caterings

Przedmiotem rozmów będą zagadnienia dotyczące:

  • najważniejsze aspekty do uwzględnienia w biznes planie cateringu dietetycznego
  • food-cost, koszty stałe, zmienne i zależne oraz wpływ zmienności rynku na ich optymalizację
  • organizacja przedsiębiorstwa, struktura zatrudnienia oraz zasoby finansowe i infrastrukturalne
  • rodzaje diet, wyzwania przy tworzeniu receptur i utrzymanie wysokiej jakości produktów o krótkim terminie przydatności do spożycia
  • znaczenie systemu HACCP i monitorowania żywności w utrzymaniu jakości i bezpieczeństwa produktu oraz bezpieczeństwa konsumenta
  • rola marketingu, kampanii i poprawnej analityki przy sprzedaży cateringów dietetycznych w sieci oraz faktyczny koszt nowego klienta


CZĘŚĆ III
JAK UTRZYMAĆ KONKURENCYJNOŚĆ W CZASACH KRYZYSU
Podstawy budowania wizerunku marki i kształtowania pozycji rynkowej

Uczestnicy debaty:
Izabela Topolska – Dyrektor ds. Jakości, Maczfit Foods Sp. z o.o.
Grzegorz Brak – Epta Polska
Agnieszka Tokarz, Dietetyk, Category Manager Nice To Fit You
Grzegorz Sojka, Prezes, co-founder Caterings
Iwona Pietrzykowska, Prezes SuperMenu by Anna Lewandowska

Przedmiotem rozmów będą zagadnienia dotyczące:

  • strategii zarządzania, społecznej odpowiedzialności biznesu i normy ISO 26000 jako klucza do długookresowej przewagi konkurencyjnej
  • wybranych źródeł kształtowania przewagi konkurencyjnej i instrumentów konkurowania
  • know how i wiedzy jako najbardziej dynamicznych czynników odpowiedzialnych za rozwój przedsiębiorstwa
  • znaczenia szybkości reakcji i elastyczności w adaptacji do zmieniających się warunków rynkowych
  • sposoby utrzymania najwyższej jakości dań z krótkim terminem przydatności do spożycia
  • innowacje, automatyzacja procesów produkcyjnych i operacyjnych jako podstawa optymalizacji i zwiększania zasięgu
  • sposoby budowania pozycji lidera


CZĘŚĆ IV
CASE STUDY i SUCCESS STORY BY DPD Food

  • bezpieczny transport żywności
  • nowy model biznesowy dla gastronomii
  • case study i success story by DPD Food

Rozmowa z Maciejem Kasprzykiem, DPD Food Sales Coordinator

10:00 - 17:00

Hala 1 / Strefa pokazowa

Organizatorzy

Mistrzostwa palarni „CUP of Poland”

CUP OF POLAND – ogólnopolski konkurs dla palarni, w którym bariści serwują espresso na bazie ziaren walczących o tytuł najlepszej kawy roku 2023.
Zwycięska palarnia będzie mogła używać znak graficzny CUP OF POLAND w celach promocyjnych nagrodzonej kawy oraz palarni.

Konkursowi będzie towarzyszyć degustacja kaw oraz prezentacja sprzętu, akcesoriów i produktów, potrzebnych do parzenia oraz serwowania kawy.

ZOBACZ WIĘCEJ (pdf)

Regulamin Mistrzostw Cup of Poland (pdf)

Formularz uczestnictwa w Mistrzostwach Cup of Poland (pdf)

10.00 - 17.00

Hala 1 / Strefa pokazowa

Organizatorzy

Zielona EkoKuchnia SMAKKi

PROJEKT ZIELONA EkoKUCHNIA SMAKKi – Bądź Eko, podążaj za nami albo zostań w tyle!

Innowatorski program wiedzy o przepisach, trendach oraz rozwiązaniach proekologicznych i proklimatycznych, jakie należy wdrożyć, by utrzymać konkurencyjność na rynku HoReCa podczas trwającej globalnej zielonej transformacji. Zielona kuchnia to kuchnia przyszłości.

Z nami dowiesz się jak być Eko – w jakie działania i rozwiązania warto inwestować, jak na tym oszczędzać i skąd pozyskać środki. 

  • Strefa ekspertów SMAKKi – projektów technologii kuchni i instalacji branżowych, architektów i projektantów wnętrz oraz rzeczoznawców Sanepid. Przez cały dzień bezpłatne konsultacje dla inwestorów i właścicieli działalności gastronomicznych – porozmawiaj z nami osobiście i dowiedz się więcej!
  • Strefa  energooszczędnych i proekologicznych urządzeń gastronomicznych, innowacji i nowości dedykowanych dla gastronomii
  • Konkursy EkoWystawca, EkoProdukt – prowadzone przez ekspertów SMAKKi – odkryj to z nami!
  • EkoTrendy SMAKKi e-book – kompendium wiedzy dla uczestników targów, w zakresie przepisów, trendów, dostępnych rozwiązań i możliwych działań proekologicznych i proklimatycznych oraz finansowania ekologizacji w sektorze HoReCa – musisz to mieć!
  • W programie całodzienna sesja live cooking organizowana przez firmę Bafood
    Odwiedzający będą mieli okazję zapoznać się z najchętniej zamawianymi daniami z wyselekcjonowanych brandów firmy.
    Z marki Bandit Burgers będzie to klasyczny wołowy Bandit Burger z serem cheddar oraz Kurczak Chipotle Burger. Podczas całego trwania pokazu, przyrządzane będzie gnocchi arrabiata – jedno z ulubionych dań klientów z marki Baccio, która skoncentrowana jest na kuchni włoskiej. Na pokazie nie zabraknie ukraińskich syrników marki Bardzo Rano, które będą serwowane z jogurtem waniliowym lub solonym karmelem i prażonymi migdałami. Dobór menu ma podkreślić wielokulturowość kuchni Bafood. Pokaz skupiać się będzie na prezentacji dań o zmniejszonej kompleksowości w przyspieszonym tempie, w modelu Delivery.

Food and Design by Od Kuchni
Całodniowe konsultacje z zakresu marketingu, PR oraz produkcji contentu.  W programie warsztaty fotografii i stylizacji jedzenia! Zapraszamy na godzinę 12.00 do współtworzenia profesjonalnej foodowej sesji zdjęciowej, dostosowanej do wykorzystania w komunikacji,  mediach społecznościowych czy w reklamach.

Wydarzenie realizowane przy współpracy z GastroWiedza.pl i ekspertami z branży HoReCa.


Dołącz do nas!

10:55 - 16:30

Sala C

Organizator

Konferencja „EdukkuJEMY”

Edukkujemy, to całodniowa konferencja dla branży gastronomicznej każdego szczebla: pracowników, managerów, szefów kuchni, właścicieli restauracji oraz inwestorów. W trakcie tego wyjątkowego spotkania specjaliści będą poruszać aktualne tematy dotyczące prowadzenia gastro biznesu oraz przedstawią gotowe rozwiązania, które każdy z uczestników będzie mógł wdrożyć w funkcjonowanie swojej firmy.

Konferencja Edukkujemy będzie stawiać na dyskusje i aktywny udział uczestników, by mieli szansę odnaleźć rozwiązania problemów, z którymi borykają się na co dzień.

 

PROGRAM KONFERENCJI

10.55 Powitanie Gości i zapowiedź programu

11.00-11.40 Krzysztof Kaliciński
Spontaniczny koncept, czy przemyślana strategia gastrobiznesu?
O czym należy wiedzieć, by przetrwać na rynku restauracyjnym.

11.45-12.15 Zuzanna Strzelczyk
Strategia w gastrobiznesie – strata czasu, czy sposób na zwiększenie sprzedaży?

12.20-13.00 Patrycja Siwiec
Mity na temat obsługi. Czego tak naprawdę chcą goście restauracji?

13.00-13.45 Kuba Fiałek
Networking + KONKURS
Praktyczna wiedza z zakresu nawiązywania i wymiany kontaktów oraz doświadczeń, tworzenie opcji wzajemnej pomocy wśród uczestników spotkania.

13.45-14.00: PRZERWA 15 minut

14.00-14.40: Maciej Szczykutowicz
Tu kierownik Szatni!
Boston Port o budowaniu marki, umiejętnym tworzeniu relacji z pracownikami i indywidualnym koncepcie dostaw w restauracji.

14.45-15.45 Szymon Czerwiński
O co chodzi z tym TikTokiem i złotą kiełbasą?
Jak i dlaczego warto budować swoją markę w sieci.

15.50-16.30: Specjaliści na wyciągnięcie ręki – WYJĄTKOWA DEBATA z udziałem słuchaczy.
Rolki, fotki, zasięgi, budżet, plan działań – jak skutecznie sprzedać usługi restauracji? Na scenie pojawią się specjaliści z agencji obsługujących najpopularniejsze restauracje w Polsce oraz specjaliści, którzy wspierają restauracje w budowaniu marki. Przyjdź i włącz się do dyskusji!

Prowadząca: Ania Dębska www.afmedia.pl, FB/IG: Ania Dębska – merytorycznie o restauracjach, www.GdzieZjesc.info

Udział w debacie zapowiedzieli:
Kasia Borowska (juraparkbaltow.pl), Magdalena Malutko (IG: odkuchni.co), Kaja Pomiankiewicz (odkuchni.co), Agata Latanowicz (Lidl Polska),  Agnieszka Hexel (sieć ORZO)

ZAPRASZAMY!

 

10:00 - 17:00

Stoisko ON Lemon, Hala nr 1

Organizator

I Mistrzostwa Polski w TO NiC espresso

Mistrzostwa Polski w TO NiC espresso to najbardziej zamieszane i soczyste zawody w Polsce, które swoim podejściem i pomysłem zamieszają w świecie kawy.

Jest to swoisty ewenement w skali Europy a nawet i świata gdyż nigdy jeszcze nie zorganizował tej rangi wydarzenia dla propagatorów czy wielbicieli cierpkiego połączenia kawy i toniku.

Jak głosi historia to dzięki Szwedom i ich otwartemu podejściu do kawy i wariacji z nią związanych TO NiC espresso doczekało się stałej pozycji w kartach menu w najbardziej trensetersnich lokalach na całym świecie. Możliwości smakowych jest nieskończoność i tylko od nas samych zależy na jaki smak i wykończenie się zdecydujemy.

Wydarzenie to kierowane jest przede wszystkim dla „profesjonalistów” z minimum 2 letnim doświadczeniem w kawie jako barista, barman, bartender,

Reszta to już tylko nasza niczym niezakłócona wyobraźnia.

Na co będziemy zwracać uwagę?

  • kolejność wykonywania kompozycji – najważniejszy element układanki pokazujący wiedzę osoby co do skomponowania dobrego lub najlepszego TO NiC espresso tj. Dobór szkła, lód, TO NiC, espresso, garnish, podanie
  • technika – bardzo istotny element, który pokazuje kunszt podejścia do zawodu barmana, baristy,
  • wygląd – umiejętność stworzenia dwóch warstw plus kompozycja garnisza, i efekt WOW
  • smak – no i tu dochodzimy do grandę finale. Wszystkie elementy muszą zagrać się w całość i wydobyć najlepszy smak.

Co dostarczamy do konkursu?

  • ekspresy
  • młynki
  • kawa (np. od ciebie)
  • TO NiC
  • narzędzia podstawowe owoce (pomarańcza, limonki, cytryna)

Z czego możesz korzystać w konkursie?

  • swojej mieszanki kawy
  • swojego garnisha
  • otwartej głowy na pomysł

Zwycięzca otrzyma tytuł MISTRZA POLSKI TO NiC espresso oraz atrakcyjne nagrody!

Regulamin i formularz zgłoszeniowy znajdziecie TUTAJ

 

10.00 - 17.00

Hala 1 / Strefa pokazowa

Organizator

Kulinarny konkurs HEINZ Selection Finals

CZYM JEST HEINZ SELECTION?

To globalny program kierowany do Burgerowni niesieciowych (poniżej 5 lokali pod tą samą nazwą), czyli lokali gastronomicznych, których głównym filarem działalności jest przygotowanie oraz sprzedaż burgerów.

Burgerownie te wyłonione zostaną na zasadzie konkursu HEINZ Selection Finals.
Celem HEINZ Selection jest stworzenie trójstronnych korzyści dla Burgerowni, Konsumentów oraz marki HEINZ, opartych na wyjątkowych wydarzeniach i doświadczeniach.

CO MOŻESZ UZYSKAĆ?

Dołączając do HEINZ Selection stajesz się częścią globalnego programu partnerskiego z dostępem do:

  • unikatowych produktów HEINZ,
  • różnorodnych materiałów brandowanych,
  • markowych wydarzeń i nowych doświadczeń,
  • widoczności w mediach.
  • wiedzy i ekspertyzy globalnej marki HEINZ,

JAK DOŁĄCZYĆ DO PROGRAMU?

Selekcja składa się z 3 etapów:

  1. Kwalifikacja na podstawie formularza zgłoszeniowego do 05.02.2023
  2. Półfinały regionalne 27.02-10.03.2023
  3. Finał na podstawie konkursu na Gastrotargach SMAKKI – 25.03.2023, Warszawa

Podczas HEINZ Selection Finals wyłonionych zostanie 10 zwycięzców.

HEINZ SELECTION FINALS

Finał konkursu odbędzie się 25 marca 2023 roku podczas Gastrotargów SMAKKi w warszawskim EXPO XXI. Zadaniem 20 finalistów będzie przygotowanie swojego flagowego burgera, który da im szansę na zwycięstwo. Obowiązkowe będzie użycie sosu HEINZ przy wykorzystaniu sprzętu naszego Partnera głównego. Wśród kryteriów wyboru znajdzie się przede wszystkim smak i wygląd, ale także sposób pracy przygotowującego. Spośród 20 burgerowni w finale wyłonimy 10 zwycięzców, którzy zostaną objęci programem HEINZ Selection.

DAJ SIĘ ZAUWAŻYĆ!

Komisją konkursową będzie międzynarodowe Jury z udziałem gościa specjalnego – znanego influencera. W jej składzie pojawią się również: doradca kulinarny dla Kraft Heinz Polska, dwóch doradców Kraft Heinz z zagranicy oraz eksperci Partnerów konkursu.

10:00 - 17:00

Hala 1 / Strefa pokazowa

Organizatorzy

Zielona EkoKuchnia SMAKKi

PROJEKT ZIELONA EkoKUCHNIA SMAKKi – Bądź Eko, podążaj za nami albo zostań w tyle!

Innowatorski program wiedzy o przepisach, trendach oraz rozwiązaniach proekologicznych i proklimatycznych, jakie należy wdrożyć, by utrzymać konkurencyjność na rynku HoReCa podczas trwającej globalnej zielonej transformacji. Zielona kuchnia to kuchnia przyszłości.

Z nami dowiesz się jak być Eko – w jakie działania i rozwiązania warto inwestować, jak na tym oszczędzać i skąd pozyskać środki. 

  • Strefa ekspertów SMAKKi – projektów technologii kuchni i instalacji branżowych, architektów i projektantów wnętrz oraz rzeczoznawców Sanepid. Przez cały dzień bezpłatne konsultacje dla inwestorów i właścicieli działalności gastronomicznych – porozmawiaj z nami osobiście i dowiedz się więcej!
  • Strefa  energooszczędnych i proekologicznych urządzeń gastronomicznych, innowacji i nowości dedykowanych dla gastronomii
  • Konkursy EkoWystawca, EkoProdukt – prowadzone przez ekspertów SMAKKi – odkryj to z nami!
  • EkoTrendy SMAKKi e-book – kompendium wiedzy dla uczestników targów, w zakresie przepisów, trendów, dostępnych rozwiązań i możliwych działań proekologicznych i proklimatycznych oraz finansowania ekologizacji w sektorze HoReCa – musisz to mieć!
  • Edukkuj – pokazy edukacyjne dla młodzieży wiążącej swoją przyszłość z branżą HoReCa – rozwijaj się z nami!
  • Live Cooking Eko Smakki – Studenci Akademii Mistrzów Smaku By Belvedere i ich autorskie finger foody

szef Tomasz Łagowski:
11.00-11.30 oraz Aleksandra Dobroszek
12.00-12.30 oraz Dawid Pawłowski
13.00-13.30 oraz Wiktoria Koziatek

szef Adam Chrząstowski:
14.00- 14.30 oraz Karol Wajda
14.45-15.15 oraz Dawid Cieśliński
15.30 -16.00 oraz Anna Kołodziejczyk

Wydarzenie realizowane przy współpracy z GastroWiedza.pl i ekspertami z branży HoReCa.

Dołącz do nas!

Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy... View more
Zaakaceptuj