Podsumowanie smakkowitych mistrzostw i konkursów na Gastrotargach SMAKKi 2024

Gastrotargi SMAKKi 2024 obfitowały w moc doznań kulinarnych! Z przyjemnością prezentujemy podsumowanie najważniejszych konkursów i mistrzostw, które odbyły się podczas targów. Dzięki Waszemu zaangażowaniu nasze wydarzenie stało się wyjątkową celebracją kulinarnej pasji.

Konkurs kuchni wegańskiej „Złoty Karczoch”

Pierwszy dzień targów zdominował konkurs „Złoty Karczoch” dedykowany profesjonalistom kuchni wegańskiej. Udowodniliśmy, że kuchnia wege to nie tylko zdrowy wybór, lecz także prawdziwa sztuka kulinarna, zdolna zachwycić każdego. Gratulujemy Antonowi Tkach z o3Hotel, który zdobył pierwsze miejsce, Wiktorii Długosz z Restauracji Nova oraz Arkadiuszowi Kulczyńskiemu z Restauracji Rusałka za zajęcie kolejno drugiego i trzeciego miejsca, oraz wyróżnionym Piotrowi Wasielewskiemu z Progress bar oraz Sodexo Polska, Annie Wiatrzy z Art Hotel Wrocław oraz Maciejowi Żywiec z Leśna Przystań. Wykazaliście się niezwykłą kreatywnością i pasją.

Podziękowania kierujemy do naszego Jury, które zdecydowanie nie miało łatwego zadania, oraz sponsorów: Sponsorzy Strategiczni konkursu: DBL Poznań Wynajem Odzieży Roboczej Sp z o.o., Frosta Foodservice Polska Sponsorzy: Art. Hotel, Baziółka, Bolarus S.A., Bonduelle Food Service Polska, Bukat, Hanza Pałac Wellness & SPA, HENDI Polska, Hobart Polska, Inka, Komat, Porcelana Lubiana, Leven Group, Hotel Manor House, Vinna House, Violife Professional PL, Wood for brands, Zamkowy Młyn Krapkowice. Wasze wsparcie i zaangażowanie było kluczowe dla sukcesu tego konkursu.

Heinz Selection Finals

Drugi dzień targów był równie emocjonujący z finałem konkursu dla burgerowni #HeinzSelectionFinals, organizowanego przez Kraft Heinz. Spośród 20 zgłoszonych burgerowni międzynarodowe Jury ze wsparciem Jury degustacyjnego wyłoniło 10 zwycięzców. Zachęcamy do oglądania relacji z tego konkursu, emitowanej w czwartek o 21:31 na antenie TVN.

Mistrzostwa Kuchni Tajskiej

Ostatni dzień targów przeniósł nas do orientalnej i aromatycznej Tajlandii na pierwsze Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej, które swoją obecnością zaszczyciła Ambasador Królestwa Tajlandii. Zwycięzcą został Bartosz Gawlik ze Stołu na Szwedzkiej, na drugim miejscu uplasował się Pirunchai Techalek z Bankcook Święty Marcin Poznań, a trzecie miejsce zdobył Paweł Leś z Pod Wiązem. Podziękowania kierujemy do Ambasady Królestwa Tajlandii za honorowy patronat, Jury oraz wszystkich sponsorów: Fier, Bolarus, Bukat, Komat, KK Polska, Lubiana, Tedmar, Uniggastro oraz WineBro za wasze nieocenione wsparcie mistrzostw.

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim zaangażowanym w organizację tych wyjątkowych dni. Cieszymy, że nasze targi to nie tylko miejsce, gdzie znajdziesz najlepszych wystawców, lecz także, które łączy i rozwija branże! Jeszcze raz dziękujemy, że byliście z nami. Zachęcamy do zapoznania się z całą edycją Gastrotargów SMAKKi 2024.