Do wygrania staże z genialnymi Szefami i Szefowymi Kuchni i pobyty (2-osobowe) w luksusowych hotelach! A do tego moc nagród i atrakcji. Kuchnia wege w tym roku nabiera nowego wymiaru. Na roślinną przygodę zaprasza Katarzyna Gubała, przewodnicząca jury konkursowego i diet coach.
Temat – kuchnia roślinna – może stanowić wyzwanie nawet dla doświadczonego kucharza. Eliminacja wszystkich składników pochodzenia zwierzęcego oznacza, że wiele tradycyjnych, kultowych książek kucharskich trzeba odłożyć na półkę. Brak dodatku jajek, masła czy jogurtu w konkursowym daniu może niektórych kucharzy odstraszyć. Dla innych zaś stanowić będzie doskonałą pożywkę dla wyobraźni i impuls do kulinarnych eksperymentów. Właśnie na takich nieustraszonych kucharzy czekamy!
Celem tego konkursu jest wyróżnienie profesjonalistów, którzy serwują najlepsze dania w oparciu o składniki roślinne. Jeśli prowadzisz taki lokal lub jesteś w nim kucharzem, lub szefem kuchni, to koniecznie zgłoś się już dzisiaj!
Rywalizacja o ZŁOTY KARCZOCH to doskonała okazja, aby pokazać, że kuchnia wege może być równie smaczna, jak tradycyjne dania mięsne!
10 kwietnia 2025
10:00 – 16:00
Zasady konkursu są proste. Jeśli:
👉 znasz się na kuchni roślinnej,
👉 potrafisz przygotować i podać w sposób profesjonalny wegańskie danie główne i deser,
👉 w Twojej restauracji królują wyjątkowe dania kuchni wegańskiej…
…to konkurs kulinarny ZŁOTY KARCZOCH 2025 organizowany przez Gastrotargi SMAKKi 2025 wspólnie z Katarzyną Gubałą jest idealną okazją, aby podzielić się swoją pasją do kuchni roślinnej z całą branżą HoReCa! 🌱
📆 Termin zgłoszeń upływa 15 marca 2025 roku. Po zakończeniu terminu zgłoszeń nasi eksperci ocenią wszystkie zgłoszenia i wybiorą finalnych nominowanych.
Jeśli jesteś gotowa/gotowy, by udowodnić, że twoje dania wege są wyjątkowe, to nie czekaj! Dołącz do grona finalistów konkursu ZŁOTY KARCZOCH – 10.04.2025 w Warszawie EXPO XXI. Pokaż, że kuchnia roślinna może być wyjątkowa!
UWAGA!
Uczestnicy konkursu muszą przygotować danie z wykorzystaniem zarówno własnych składników, jak i składników przygotowanych przez sponsorów konkursu. Więcej informacji można uzyskać w regulaminie konkursu Złoty Karczoch lub bezpośrednio u organizatorów konkursu.
Ekspertka kuchni roślinnej