BEZPŁATNE KONSULTACJE ekspertów dla gastronomii na GASTROTARGACH SMAKKi!

Bezpłatne konsultacje ekspertów dla gastronomii – aż przez 3 dni!

Planujesz otworzyć biznes gastronomiczny? A może już zacząłeś ten proces? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś!

Smakki Gastrotargi to miejsce gdzie możesz spotkać się z ekspertami z branży HoReCa – projektantami technologii, architektami, inżynierami projektującymi instalacje wentylacji i chłodnictwa, rzeczoznawcami Sanepid i specjalistami z branży. Przyjdź na Smakki Gastrotargi i skorzystaj z bezpłatnych konsultacji!

W jakim zakresie możemy Ci doradzić?

  • doradztwo przy otwieraniu wszystkich typów biznesów gastronomicznych m.in.: hoteli, restauracji, kawiarni, barów, cateringów dietetycznych, kantyn
  • planowanie i modernizacja lokali oraz obiektów gastronomicznych
  • projektowanie technologii kuchni
  • wymogi dla pomieszczeń technologicznych i odstępstwa
  • projektowanie instalacji – w tym wentylacji, klimatyzacji i komór chłodniczych
  • projektowanie architektury i wnętrz
  • projekty budowlane i pozwolenie na budowę
  • uzgodnienie projektów z rzeczoznawcami
  • odbiory Sanepid i pozyskiwanie koncesji na sprzedaż alkoholi
  • dokumentacja HACCP oraz dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych
  • dobór wyposażenia do lokali gastronomicznych
  • weryfikacja projektów technologicznych i wentylacji

Przynieś plany lokalu lub projekt technologii i porozmawiaj z nami o swojej koncepcji – Jesteśmy tu dla Ciebie!

#gastronomiawspólnasprawa

 

NASI EKSPERCI

Katarzyna Zajączkowska

 

Projektant technologii i ekspert z wieloletnim doświadczeniem w zakresie planowania i prowadzenia inwestycji HoReCa, od  najmłodszych lat związana z branżą.

Projekt manager w firmie GastroWiedza, odpowiedzialna za tworzenie koncepcji i projektów technologicznych z nadzorem nad ich prawidłowym wykonaniem. Ekspertka do spraw prowadzenia inwestycji HoReCa na etapach od planowania do pre-opening. Konsultant generalny wielu konceptów prywatnych, sieciowych i korporacyjnych, deweloperów i firm z branży w zakresie planowania i wyposażania obiektów gastronomicznych, standaryzacji i optymalizacji wyposażenia z zachowaniem wymogów ilościowych, jakościowych oraz ergonomii i bezpieczeństwa pracy, jak również budżetowania i prowadzenia przetargów. Doświadczenie zdobywała od najmłodszych lat kontynuując rodzinną pasję. Inwestorów obejmuje profesjonalną opieką wspierając ich w płynnym przejściu przez poszczególne etapy otwierania działalności gastronomicznej. Pomysłodawca i autorka serii publikacji w portalu GastroWiedza „Planowanie i prowadzenie inwestycji w działalność gastronomiczną – jak zrobić to dobrze?”

 

Agnieszka Kabała

 

Architekt i projektant wnętrz z wieloletnim doświadczeniem, właścicielka pracowni architektonicznej Desi Studio, prezes firmy Zenith Real Estate.

 

Właściciel pracowni architektonicznej Desi Studio, Prezes Zenith Real Estate. Architekt i projektant wnętrz z wieloletnim doświadczeniem, realizator projektów na wszystkich etapach powstawania nieruchomości – od koncepcji, przez projekty budowlane, po wykonanie wraz z nadzorem lub zastępstwem inwestorskim i organizacją wszystkich formalności urzędowych – pozwoleń i opinii dla projektów architektury. Pełniła funkcję prezesa zarządu fundacji „Park Miniatur Woj. Mazowieckiego”. W latach 2014-2019 skompletowała zespół architektów, grafików, plastyków i varsavianistów, który pod jej kierownictwem stworzył makiety budynków „Warszawy, której już nie ma”. Zbudowane w skali 1:25 miniatury można podziwiać w ogrodach Centralnej Biblioteki Rolniczej na Krakowskim Przedmieściu 66. Równolegle do działalności w fundacji prowadziła własną pracownię architektoniczną, w ramach której zrealizowała ponad 120 projektów architektury i wnętrz dla inwestorów prywatnych, firm, instytucji i developerów. Jej liczne publikacjami były wyróżnione w prasie branżowej.

 

Beata Berezowska

Rzeczoznawca sanitarnohigieniczny, niezależny projektant instalacji sanitarnych HVAC-R z wieloletnim doświadczeniem, ekspert Stowarzyszenia Nowoczesne Budynki.

Niezależny projektant instalacji sanitarnych – wentylacji, klimatyzacji, oddymiania, ciepłowniczych, wodnych i kanalizacyjnych HVACR z tytułem Europejskiego Inżyniera EUR ING nadawanego przez Europejską Federację Krajowych Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych FEANI. Rzeczoznawca ds. sanitarnohigienicznych województwa mazowieckiego, członek Stowarzyszenia Rzeczoznawców Sanitarnohigienicznych, Ekspert Stowarzyszenia Nowoczesne Budynki. Posiada 25-letnie doświadczenia w projektowaniu nowych budynków, jak i modernizacji obiektów zabytkowych. Wykonuje projekty koncepcyjne, do pozwolenia na budowę i wykonawcze, operaty i certyfikaty energetyczne, specjalistyczne opinie techniczne i prowadzi nadzory autorskie nad realizacją projektów.

 

Adam Rządkowski

 

Projektant technologii, właściciel niezależnego biura projektowego kuchni profesjonalnej Gastro-Technologia.

 

Właściciel niezależnego biura projektowego kuchni profesjonalnej Gastro-Technologia. Projektant technologii kuchni z wieloletnim doświadczeniem, specjalista w projektowaniu obiektów wszelkiego typu – w szczególności kuchni zbiorowego żywienia, obiektów hotelarskich i sieciowych, jak również kuchni w obiektach użyteczności publicznej wraz z budżetowaniem inwestycji, wyborem dostawcy i nadzorem autorskim nad prawidłowym wykonaniem. Profesjonalista i perfekcjonista nastawiony na wykonanie „dobrego projektu” w ogólnym znaczeniu tego słowa – jego misją jest tworzenie projektów idealnie dopasowanych do potrzeb klientów oraz ich koncepcji działalności – zarówno tych małych, jak i dużych, oryginalnych i typowych, z niewielką ilością miejsc konsumenckich, jak i sprzedających żywność na masową skalę. Dzięki posiadanej wiedzy i doświadczeniu pomaga inwestorom przejść przez etap początkowej fazy inwestycji „bezkolizyjnie”, minimalizując ewentualne zagrożenia.

 

Paweł Jankielewicz

 

Projektant technologii i specjalista ds. systemów HVAC z wieloletnim doświadczeniem, prezes firmy projektowo-konsultingowej GL Consulting.

 

Prezes firmy projektowo-konsultingowej GL Consulting. Posiada wieloletnie doświadczenie w projektowaniu technologii kuchni i instalacji HVAC wraz z niezbędnymi uzgodnieniami oraz nadzorze nad prawidłowym wykonaniem inwestycji. Specjalista w projektowaniu obiektów gastronomicznych wszelkiego typu, w tym również zakładów spożywczych i pralni. Doradca techniczny i inwestycyjny, który słowo „konsultacja” traktuje z najwyższą powagą – definiując je jako wskazanie najbardziej optymalnego dla inwestora rozwiązania, dzięki któremu osiągnie on jak największy zysk lub oszczędność. Dba o odpowiednią ergonomię i ekonomikę pracy w kuchni oraz o to, by jego klienci brali pod uwagę wymierne korzyści z najnowszych technologii i nowoczesnych rozwiązań technicznych, które pozwalają poczynić znaczne oszczędności na zużyciu energii elektrycznej i cieplnej oraz wody w czasie operacyjnego działania obiektu, ale jednocześnie nie przeinwestowali.
Maciej Pachołek

 

Doradca techniczny, specjalista ds. instalacji chłodniczych i serwisu urządzeń chłodniczych, właściciel firmy ActiveCooling.

Właściciel firmy ActiveCooling, specjalista ds. instalacji chłodniczych i monitoringu urządzeń. Doradca techniczny i inwestycyjny, ekspert w zakresie budowy, modernizacji i modyfikacji zespołów komór oraz instalacji chłodniczych wraz z monitoringiem. Wykorzystując wiedzę i doświadczenie świadczy usługi doradcze dla inwestorów w zakresie doboru odpowiednich rozwiązań i sprzętu. Prowadzi inspekcje, diagnostykę, serwis i konserwację oraz montaż urządzeń, komór i instalacji chłodniczych. Doskonała znajomość budowy i zasad działania urządzeń oraz rzetelność pozwalają mu na szybkie przywrócenie sprawności serwisowanego sprzętu. Najwyższe standardy pracy oraz perfekcjonizm i dbanie o każdy szczegół – zarówno w aspekcie wizualnym, jak i technicznym – gwarantuje długie i bezawaryjne funkcjonowanie komór i instalacji wykonanych pod jego nadzorem, co inwestorzy cenią sobie najbardziej.

 

Tomasz Midura

 

Architekt i projektant wnętrz komercyjnych,
CEO pracowni Architom Midura

Architekt i projektant wnętrz komercyjnych, CEO w Architom Midura. Pomaga nowym marką stawiać pierwsze kroki budować ich sieci, a także  umacniać ich pozycje na rynku. Od wielu lat specjalizuje się w projektowaniu wnętrz usługowych i wspiera ich budowanie.  Projektuje, doradza, buduje. Jego głównym obszarem działań są projekty sklepów biur i restauracji.  Wspiera inwestorów indywidualnych oraz firm na każdym etapie. Tworzy nowe koncepty, wdraża i usprawnia już funkcjonujące. Większość jego projektów i działań to obszar dużych galerii handlowych czy  skupisk punktów usługowych, gdzie dobry design, szybkość działań i bezbłędność  jest kluczowa do osiągnięcia sukcesu. Jego Team to projektanci i specjaliści branżowi oraz niezawodni wykonawcy. Prywatnie miłośnik górskich wycieczek oraz grillowania. Jak sam mówi projektowanie daje mu podwójną radość  bo z jego projektów przyjemność i satysfakcję czerpią dwie strony inwestorzy oraz klienci.

 

Grzegorz Brak
 Projektant instalacji chłodniczych i doradca techniczny z wieloletnim doświadczeniem, Country Sales Manager w EPTA Polska.
Projektant instalacji chłodniczych, Country Sales Manager w EPTA Polska. Doradca techniczny w zakresie planowania i modernizacji instalacji chłodniczych każdego typu, odzysku ciepła odpadowego z instalacji i urządzeń chłodniczych oraz systemów zarządzania, monitoringu i optymalizacji pracy urządzeń i instalacji chłodniczych. Ekspert w zakresie wymogów formalnych dla instalacji chłodniczych m.in. rejestracji w UDT i CRO oraz uprawnień i obowiązków instalatorów. Autor projektów instalacji chłodniczych dla największych sieci sklepów spożywczych, w tym na CO2. Doktor nauk technicznych, Absolwent Politechniki Krakowskiej Wydziału Inżynierii Środowiska oraz Wydziału Mechaniki i Budowy Maszyn – Instytutu Aparatury Przemysłowej i Energetyki. Od wielu lat dzieli się swoją pasją i doświadczeniem, w przeszłości prowadził szkolenia m.in. w Fundacji Prozon, pełniąc jednocześnie funkcję przewodniczącego i członka komisji egzaminacyjnych na certyfikat F-Gazowy oraz był wykładowcą Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Mechaników Polskich (SIMP) w Krakowie. Autor publikacji naukowych w tematyce technik chłodniczych i klimatyzacyjnych.

 

Tomasz Gajewski

Projektant technologii i doradca techniczny, ekspert w zakresie wyposażania i budżetowania obiektów HoReCa w firmie Iguana Grupa.

Projektant technologii z wieloletnim doświadczeniem, Key Account Manager w firmie Iguana Grupa. Ekspert do spraw planowania, budżetowania i kompleksowego wyposażania obiektów gastronomicznych każdego typu, w szczególności obiektów premium, sieciowych i zbiorowego żywienia oraz barów. Profesjonalista nastawiony na wykonanie inwestycji perfekcyjnie i higienicznie, z najwyższą dbałością o szczegóły – nietypowe kształty barów, mebli i ciągów wydawczych nie stanowią dla niego wyzwania. Prowadząc autorskie nadzory projektowo-techniczne dba o zgodność wykonania instalacji branżowych z projektem technologicznym i przepisami oraz prawidłowość i terminowość prowadzenia prac na etapie montaży wyposażenia. Dzięki wysokim kompetencjom, zaangażowaniu i pasji budzi zaufanie wśród współpracowników i inwestorów, budując długotrwałe relacje biznesowe oraz stale poszerzając portfolio wykonanych inwestycji.

 

Marcin Dyrda

 

Ekspert i praktyk gastronomii z wieloletnim doświadczeniem. Założyciel portalu branżowego oraz firmy projektowo-konsultingowej GastroWiedza.pl i ZarzadzanieGastronomia.pl

Pomysłodawca i właściciel profesjonalnego portalu internetowego poświęconego wiedzy biznesowej w zarządzaniu gastronomią – GastroWiedza.pl Od ponad 18 lat związany branżą gastronomiczną Polsce. Szkoleniowiec, konsultant wielu znanych i rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych. Współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce jako wykładowca i moderator debat. Doradza w zakresie powstawania, jak i prowadzenia placówek gastronomicznych każdego typu m.in.: hoteli, restauracji, kawiarni, barów, cateringów dietetycznych, kantyn. Specjalista ds. obsługi konsumenta w branży gastronomicznej oraz trener kadry menedżerskiej i personelu obsługi Gościa w gastronomii. Certyfikowany trener systemów HACCP oraz dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych w gastronomii. Pomysłodawca i audytor programów Jakość i Bezpieczeństwo w Cateringu Dietetycznym.

 

 

Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy a także umożliwić Państwu wygodną nawigację i zapamiętywanie ustawień użytkowników. Mogą Państwo nie zgodzić się na użycie ciasteczek poprzez wybór opcji "Odrzuć", jednak spowodować to może niepoprawne funkcjonowanie serwisu i usług z nim związanych. View more
Cookies settings
Zaakaceptuj
Odrzuć
Ustawienia prywatności i ciasteczek
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Poniższa Polityka Prywatności – klauzule informacyjne dotyczące przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z serwisu internetowego www.smakki.pl lub usług dostępnych za jego pośrednictwem Polityka Prywatności zawiera informacje wymagane przez przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Całość do przeczytania pod tym linkiem
Save settings
Cookies settings