Bezpłatne konsultacje ekspertów dla gastronomii – aż przez 3 dni!
Planujesz otworzyć biznes gastronomiczny? A może już zacząłeś ten proces? Jeśli tak, to dobrze trafiłeś!
Smakki Gastrotargi to miejsce gdzie możesz spotkać się z ekspertami z branży HoReCa – projektantami technologii, architektami, inżynierami projektującymi instalacje wentylacji i chłodnictwa, rzeczoznawcami Sanepid i specjalistami z branży. Przyjdź na Smakki Gastrotargi i skorzystaj z bezpłatnych konsultacji!
W jakim zakresie możemy Ci doradzić?
- doradztwo przy otwieraniu wszystkich typów biznesów gastronomicznych m.in.: hoteli, restauracji, kawiarni, barów, cateringów dietetycznych, kantyn
- planowanie i modernizacja lokali oraz obiektów gastronomicznych
- projektowanie technologii kuchni
- wymogi dla pomieszczeń technologicznych i odstępstwa
- projektowanie instalacji – w tym wentylacji, klimatyzacji i komór chłodniczych
- projektowanie architektury i wnętrz
- projekty budowlane i pozwolenie na budowę
- uzgodnienie projektów z rzeczoznawcami
- odbiory Sanepid i pozyskiwanie koncesji na sprzedaż alkoholi
- dokumentacja HACCP oraz dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych
- dobór wyposażenia do lokali gastronomicznych
- weryfikacja projektów technologicznych i wentylacji
Przynieś plany lokalu lub projekt technologii i porozmawiaj z nami o swojej koncepcji – Jesteśmy tu dla Ciebie!
#gastronomiawspólnasprawa
NASI EKSPERCI
![]() |
Katarzyna Zajączkowska
Projektant technologii i ekspert z wieloletnim doświadczeniem w zakresie planowania i prowadzenia inwestycji HoReCa, od najmłodszych lat związana z branżą. |
|||||||||||||
Projekt manager w firmie GastroWiedza, odpowiedzialna za tworzenie koncepcji i projektów technologicznych z nadzorem nad ich prawidłowym wykonaniem. Ekspertka do spraw prowadzenia inwestycji HoReCa na etapach od planowania do pre-opening. Konsultant generalny wielu konceptów prywatnych, sieciowych i korporacyjnych, deweloperów i firm z branży w zakresie planowania i wyposażania obiektów gastronomicznych, standaryzacji i optymalizacji wyposażenia z zachowaniem wymogów ilościowych, jakościowych oraz ergonomii i bezpieczeństwa pracy, jak również budżetowania i prowadzenia przetargów. Doświadczenie zdobywała od najmłodszych lat kontynuując rodzinną pasję. Inwestorów obejmuje profesjonalną opieką wspierając ich w płynnym przejściu przez poszczególne etapy otwierania działalności gastronomicznej. Pomysłodawca i autorka serii publikacji w portalu GastroWiedza „Planowanie i prowadzenie inwestycji w działalność gastronomiczną – jak zrobić to dobrze?”
|
||||||||||||||
![]() |
Agnieszka Kabała
Architekt i projektant wnętrz z wieloletnim doświadczeniem, właścicielka pracowni architektonicznej Desi Studio, prezes firmy Zenith Real Estate.
|
|||||||||||||
Właściciel pracowni architektonicznej Desi Studio, Prezes Zenith Real Estate. Architekt i projektant wnętrz z wieloletnim doświadczeniem, realizator projektów na wszystkich etapach powstawania nieruchomości – od koncepcji, przez projekty budowlane, po wykonanie wraz z nadzorem lub zastępstwem inwestorskim i organizacją wszystkich formalności urzędowych – pozwoleń i opinii dla projektów architektury. Pełniła funkcję prezesa zarządu fundacji „Park Miniatur Woj. Mazowieckiego”. W latach 2014-2019 skompletowała zespół architektów, grafików, plastyków i varsavianistów, który pod jej kierownictwem stworzył makiety budynków „Warszawy, której już nie ma”. Zbudowane w skali 1:25 miniatury można podziwiać w ogrodach Centralnej Biblioteki Rolniczej na Krakowskim Przedmieściu 66. Równolegle do działalności w fundacji prowadziła własną pracownię architektoniczną, w ramach której zrealizowała ponad 120 projektów architektury i wnętrz dla inwestorów prywatnych, firm, instytucji i developerów. Jej liczne publikacjami były wyróżnione w prasie branżowej.
|
||||||||||||||
![]() |
Adam Rządkowski
Projektant technologii, właściciel niezależnego biura projektowego kuchni profesjonalnej Gastro-Technologia.
|
|||||||||||||
Właściciel niezależnego biura projektowego kuchni profesjonalnej Gastro-Technologia. Projektant technologii kuchni z wieloletnim doświadczeniem, specjalista w projektowaniu obiektów wszelkiego typu – w szczególności kuchni zbiorowego żywienia, obiektów hotelarskich i sieciowych, jak również kuchni w obiektach użyteczności publicznej wraz z budżetowaniem inwestycji, wyborem dostawcy i nadzorem autorskim nad prawidłowym wykonaniem. Profesjonalista i perfekcjonista nastawiony na wykonanie „dobrego projektu” w ogólnym znaczeniu tego słowa – jego misją jest tworzenie projektów idealnie dopasowanych do potrzeb klientów oraz ich koncepcji działalności – zarówno tych małych, jak i dużych, oryginalnych i typowych, z niewielką ilością miejsc konsumenckich, jak i sprzedających żywność na masową skalę. Dzięki posiadanej wiedzy i doświadczeniu pomaga inwestorom przejść przez etap początkowej fazy inwestycji „bezkolizyjnie”, minimalizując ewentualne zagrożenia.
|
||||||||||||||
![]() |
Paweł Jankielewicz
Projektant technologii i specjalista ds. systemów HVAC z wieloletnim doświadczeniem, prezes firmy projektowo-konsultingowej GL Consulting.
|
|||||||||||||
Prezes firmy projektowo-konsultingowej GL Consulting. Posiada wieloletnie doświadczenie w projektowaniu technologii kuchni i instalacji HVAC wraz z niezbędnymi uzgodnieniami oraz nadzorze nad prawidłowym wykonaniem inwestycji. Specjalista w projektowaniu obiektów gastronomicznych wszelkiego typu, w tym również zakładów spożywczych i pralni. Doradca techniczny i inwestycyjny, który słowo „konsultacja” traktuje z najwyższą powagą – definiując je jako wskazanie najbardziej optymalnego dla inwestora rozwiązania, dzięki któremu osiągnie on jak największy zysk lub oszczędność. Dba o odpowiednią ergonomię i ekonomikę pracy w kuchni oraz o to, by jego klienci brali pod uwagę wymierne korzyści z najnowszych technologii i nowoczesnych rozwiązań technicznych, które pozwalają poczynić znaczne oszczędności na zużyciu energii elektrycznej i cieplnej oraz wody w czasie operacyjnego działania obiektu, ale jednocześnie nie przeinwestowali. | ||||||||||||||
![]() |
Maciej Pachołek
Doradca techniczny, specjalista ds. instalacji chłodniczych i serwisu urządzeń chłodniczych, właściciel firmy ActiveCooling. |
|||||||||||||
Właściciel firmy ActiveCooling, specjalista ds. instalacji chłodniczych i monitoringu urządzeń. Doradca techniczny i inwestycyjny, ekspert w zakresie budowy, modernizacji i modyfikacji zespołów komór oraz instalacji chłodniczych wraz z monitoringiem. Wykorzystując wiedzę i doświadczenie świadczy usługi doradcze dla inwestorów w zakresie doboru odpowiednich rozwiązań i sprzętu. Prowadzi inspekcje, diagnostykę, serwis i konserwację oraz montaż urządzeń, komór i instalacji chłodniczych. Doskonała znajomość budowy i zasad działania urządzeń oraz rzetelność pozwalają mu na szybkie przywrócenie sprawności serwisowanego sprzętu. Najwyższe standardy pracy oraz perfekcjonizm i dbanie o każdy szczegół – zarówno w aspekcie wizualnym, jak i technicznym – gwarantuje długie i bezawaryjne funkcjonowanie komór i instalacji wykonanych pod jego nadzorem, co inwestorzy cenią sobie najbardziej.
|
||||||||||||||
![]() |
Marcin Dyrda
Ekspert i praktyk gastronomii z wieloletnim doświadczeniem. Założyciel portalu branżowego oraz firmy projektowo-konsultingowej GastroWiedza.pl i ZarzadzanieGastronomia.pl |
|||||||||||||
Pomysłodawca i właściciel profesjonalnego portalu internetowego poświęconego wiedzy biznesowej w zarządzaniu gastronomią – GastroWiedza.pl Od ponad 18 lat związany branżą gastronomiczną Polsce. Szkoleniowiec, konsultant wielu znanych i rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych. Współtworzy największe eventy gastronomiczne w Polsce jako wykładowca i moderator debat. Doradza w zakresie powstawania, jak i prowadzenia placówek gastronomicznych każdego typu m.in.: hoteli, restauracji, kawiarni, barów, cateringów dietetycznych, kantyn. Specjalista ds. obsługi konsumenta w branży gastronomicznej oraz trener kadry menedżerskiej i personelu obsługi Gościa w gastronomii. Certyfikowany trener systemów HACCP oraz dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych w gastronomii. Pomysłodawca i audytor programów Jakość i Bezpieczeństwo w Cateringu Dietetycznym. |