Surat Butsarakham

PaTaThai to koncept restauracyjny oferujący najwyższej jakości, autorską kuchnię tajską. Restauracja serwuje dania, bazujące na recepturach stworzonych przez wybitnych Szefów Kuchni z Tajlandii.

Koncept powstał w 2019 roku, obecnie PaTaThai to 4 restauracje, z czego 3 znajdują się w Warszawie na Mokotowie, Żoliborzu oraz Powiślu oraz w Radomiu.

Head Szefem restauracji PaTaThai jest Surat Butsarakham, który pochodzi z północno-wschodniej prowincji Tajlandii – Udon Thani. Przygodę z kuchnią rozpoczął od okazjonalnego gotowania dla najbliższych, co z czasem przerodziło się w gotowanie zawodowe. Zdobywał doświadczenie i warsztat w wielu wyjątkowych restauracjach m.in. w Tajlandii, Kanadzie oraz Europie.

Dla szefa Surat gotowanie to przede wszystkim pasja. Wyróżnia go niezwykłe wyczucie smaku i umiejętność łączenia nieoczywistych produktów. W kuchni nie ma dla niego rzeczy niemożliwych, a karta dań jest jego autorskim, subiektywnym przewodnikiem po smakach Tajlandii.