Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za waszą liczną obecność. Mamy nadzieję, że wiedza i smaki, które wynieśliście z pokazów, zostaną z Wami na długo i będą służyć jako źródło inspiracji w waszych gastronomiach.
Trzy dni, trzy pokazy oraz trzech różnych szefów kuchni, a to wszystko podczas Gastrotargów SMAKKi 2024. Wspólnie stworzyliśmy niepowtarzalną strefę Kulinarnych SMAKKów Premium, gdzie mogliście czerpać wiedzę od znanych szefów kuchni. Każdy z nich przygotował odmienną propozycję swojego menu, którego mieliście okazję skosztować!
Pierwszy dzień rozpoczęliśmy od niezapomnianego rybnego masterclass prowadzonego przez właściciela restauracji Tuna oraz Cevichebar – Martina Gimeneza Castro. Jego umiejętności i pasja zaowocowały fantastycznymi daniami, takimi jak risotto z ośmiornicą oraz żurek z rybną kiełbasą, które zachwyciły wszystkich obecnych. Dziękujemy wszystkim sponsorom tego pokazu firmie Fier Seafood, Mapal, Alva, Bukat oraz Papstar.
Drugiego dnia, strefę kulinarnych SMAKKów PREMIUM przejął Patryk Galewski z projektem „PaKa – Inne Garowanie”. Wraz z młodzieżą z zakładu poprawczego w Poznaniu oraz innymi zaprzyjaźnionymi kucharzami stworzyli niesamowitą atmosferę, serwując pyszne burgery. A to wszystko z uważnością na drugiego człowieka! Serdeczne podziękowania dla sponsorów firmie: Mapal, Alva, Bukat, Farm Frites, Hochland oraz Papstar.
Ostatni dzień targów upłynął pod znakiem kuchni na najwyższym poziomie dzięki Bobowi Mazurowi oraz jego sous chefowi Łukaszowi Bartosiewiczowi, którzy przybliżyli nam przepisy Gordona Ramsaya. Od pate z gęsiej wątróbki po Beef Wellington i brytyjski deser Trifle – każde ich danie było dziełem sztuki. Dziękujemy wszystkim sponsorom tego wydarzenia firmie: Mapal, Alva, Chefs Culinar, Hendi, Hochland, Papstar oraz Tedmar.
Nie możemy przecenić wkładu naszych Ambasadorów, którzy swoją wiedzą, energią i profesjonalizmem sprawili, że Gastrotargi SMAKKi 2024 były tak wyjątkowe. Cieszymy, że wspólnie mogliśmy tworzyć to wydarzenie i za to, że wywołaliście uśmiech na twarzy wielu osób!
Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za waszą liczną obecność. Mamy nadzieję, że wiedza i smaki, które wynieśliście z pokazów, zostaną z Wami na długo i będą służyć jako źródło inspiracji w waszych gastronomiach.