7 lutego 2025
Jeszcze kilkanaście lat temu roślinne alternatywy dla mleka były niszą, a dziś stają się coraz bardziej oczywistym wyborem dla konsumentów na całym świecie. Wśród pionierów tej zmiany znajduje się Oatly – marka, która od ponad dwóch dekad nie tylko dostarcza wysokiej jakości produkty, lecz także edukuje i inspiruje do zmiany nawyków żywieniowych. Jak wyglądała droga Oatly od naukowego odkrycia do ...
Czytaj więcej
22 stycznia 2025
Z ogromną radością informujemy, że Polskie Linie Lotnicze LOT zostały oficjalnym przewoźnikiem Gastrotargów SMAKKi oraz WorldFood Poland! Współpraca z jednym z najbardziej prestiżowych przewoźników w Europie Środkowo-Wschodniej to dla nas duże wyróżnienie i szansa na zaoferowanie naszym uczestnikom jeszcze więcej korzyści. Z okazji współpracy na uczestników targów czekają specjalne rabaty na przel...
Czytaj więcej
14 stycznia 2025
Marketing w branży gastronomicznej oraz sektorze HoReCa (hotele, restauracje, catering) to niezbędny element strategii, który pozwala przyciągnąć klientów, budować rozpoznawalność marki i wyróżnić się na tle konkurencji. Współczesne działania marketingowe obejmują zarówno metody online, jak i offline. Jak skutecznie promować swoją restaurację lub hotel, aby nie narzekać na brak klientów? W tym art...
Czytaj więcej
10 grudnia 2024
Gastrotargi SMAKKi to nie tylko wydarzenie związane z gastronomią, lecz także z kawą. W tym roku ponad 1/3 wystawców pochodziła z branży kawowej skierowanej do klienta B2B. Jest to pierwsza tego typu impreza w naszym kraju, która podchodzi do sektora HoReCa holistycznie. Wystawcy Podczas tegorocznych targów zaprezentowaliśmy różne oblicza kawy. Naszymi wystawcami były zarówno duże światowe kawo...
Czytaj więcej
6 maja 2024
Trzy dni, trzy pokazy oraz trzech różnych szefów kuchni, a to wszystko podczas Gastrotargów SMAKKi 2024. Wspólnie stworzyliśmy niepowtarzalną strefę Kulinarnych SMAKKów Premium, gdzie mogliście czerpać wiedzę od znanych szefów kuchni. Każdy z nich przygotował odmienną propozycję swojego menu, którego mieliście okazję skosztować! Rybne masterclass by Martin Gimenez Castro Pierwszy dzień rozpoczęl...
Czytaj więcej
26 kwietnia 2024
Do programu Heinz Selection dołączyło kolejne 10 najlepszych burgerowni w Polsce. To zwycięzcy konkursu #HEINZSelectionFinals 2024, którego finał odbył się podczas naszych Gastrotargów SMAKKów. Czeka na nich wyjątkowa społeczność Heinz Selection oraz dostęp do unikalnej wiedzy i aktywacji. Rękawice podjęło kilkudziesięciu burger masterów z całej Polski To już druga edycja tego globalnego wydarze...
Czytaj więcej
24 kwietnia 2024
Gastrotargi SMAKKi 2024 obfitowały w moc doznań kulinarnych! Z przyjemnością prezentujemy podsumowanie najważniejszych konkursów i mistrzostw, które odbyły się podczas targów. Dzięki Waszemu zaangażowaniu nasze wydarzenie stało się wyjątkową celebracją kulinarnej pasji. Konkurs kuchni wegańskiej „Złoty Karczoch” Pierwszy dzień targów zdominował konkurs „Złoty Karczoch” dedykowany profesjonalisto...
Czytaj więcej
4 grudnia 2023
W jaki sposób Sztuczna Inteligencja (AI) może optymalizować procesy kulinarne? Jako pierwsza na myśl może przychodzić automatyzacja, jednak możliwości wykorzystania AI w tym aspekcie jest więcej – od optymalizacji pracy urządzeń, a tym samym procesów kulinarnych, po kreowanie nowych SMAKKów. Tworzenie nowych połączeń smakowych W restauracjach mamy często okazję próbować nietuzinkowych smaków, kt...
Czytaj więcej
27 października 2023
O zrównoważonym rozwoju i wdrażaniu rozwiązań proekologicznych rozmawiamy z Agnieszką Kazuś – prezeską spółek grupy DBL Wynajem Odzieży Roboczej Sp. z o.o. oraz właścicielką Kazus Partner. SMAKKi: Co łączy firmę DBL z branżą HoReCa? Agnieszką Kazuś: Termin „odzież robocza” kojarzy się z ciężkim przemysłem. Tymczasem wśród naszych wieloletnich klientów są także producenci sushi, pie...
Czytaj więcej
16 października 2023
Jednym z pierwszych skojarzeń zastosowania sztucznej inteligencji w branży gastronomicznej może być usprawnienie i optymalizacja procesów w restauracji. To trafne skojarzenie, ale nie jedyne. W tym artykule przybliżymy rozwiązania, które z pomocą AI mogą pozytywnie wpływać na jakość obsługi Gości w restauracji oraz zdobywać cenne informacje po ich wizycie. Ocena jakości obsługi Gości Jednym z cz...
Czytaj więcej