Martin Gimenez Castro

Szef kuchni / Właściciel Restauracji Ceviche Bar oraz Tuna

Martin Gimenez Castro

Szef kuchni, właściciel topowych warszawskich restauracji: Ceviche Bar oraz Tuna, ambasador MSC światowej organizacji na rzecz zrównoważonego rybołówstwa.

Osobowość telewizyjna znana między innymi z programu Top Chef, w którym został pierwszym polskim zwycięzcą.

Kulinarne szlify zdobywał w Wyższej Szkole Gastronomiczno-Hotelarskiej w Escuela Internacional Islas Malvinas w Mendozie.

W 2015 założył słynną już autorską restaurację – Ceviche Bar, serwującą ceviche i dania kuchni latynoamerykańskiej. W 2022 roku otworzył kolejne wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski – restaurację Tuna z wyjątkowym autorskim menu, składającym się z najlepszej jakości ryb i owoców morza.  Jest również ambasadorem światowej organizacji MSC i propagatorem zrównoważonego rybołówstwa i ideologii zero waste.

Martin Gimenez Castro jest kulinarnym doradcą i szefem na najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeniach w kraju i na świecie.

Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy a także umożliwić Państwu wygodną nawigację i zapamiętywanie ustawień użytkowników. Mogą Państwo nie zgodzić się na użycie ciasteczek poprzez wybór opcji "Odrzuć", jednak spowodować to może niepoprawne funkcjonowanie serwisu i usług z nim związanych. View more
Cookies settings
Zaakaceptuj
Odrzuć
Ustawienia prywatności i ciasteczek
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Poniższa Polityka Prywatności – klauzule informacyjne dotyczące przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z serwisu internetowego www.smakki.pl lub usług dostępnych za jego pośrednictwem Polityka Prywatności zawiera informacje wymagane przez przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Całość do przeczytania pod tym linkiem
Save settings
Cookies settings