Martin Gimenez Castro
Szef kuchni, właściciel topowych warszawskich restauracji: Ceviche Bar oraz Tuna, ambasador MSC światowej organizacji na rzecz zrównoważonego rybołówstwa.
Osobowość telewizyjna znana między innymi z programu Top Chef, w którym został pierwszym polskim zwycięzcą.
Kulinarne szlify zdobywał w Wyższej Szkole Gastronomiczno-Hotelarskiej w Escuela Internacional Islas Malvinas w Mendozie.
W 2015 założył słynną już autorską restaurację – Ceviche Bar, serwującą ceviche i dania kuchni latynoamerykańskiej. W 2022 roku otworzył kolejne wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski – restaurację Tuna z wyjątkowym autorskim menu, składającym się z najlepszej jakości ryb i owoców morza. Jest również ambasadorem światowej organizacji MSC i propagatorem zrównoważonego rybołówstwa i ideologii zero waste.
Martin Gimenez Castro jest kulinarnym doradcą i szefem na najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeniach w kraju i na świecie.