Każdego dnia targów doświadczymy niezapomnianych kulinarnych atrakcji.
Firma Grafen przygotowała trzy specjalne strefy, na których swoje dania będą serwować wybitni Szefowie Kuchni:
Tutaj królować będzie Paweł Trzaskowski – jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce, szef kreatywny uznanych restauracji w kraju, posiadacz ,,czarnego pasa‘’ sushi, czyli certyfikatu Kuro-obi zdobytego w Tokyo. Trzy dni pokazów sushi MasterClass, to wyjątkowa okazja aby na własne oczy przekonać się, jak aktywnie rozwijać biznes sushi oraz przy pomocy nowoczesnych japońskich robotów Suzumo wspierać szefa kuchni w jego codziennej pracy pozostawiając przestrzeń na rozwój jego kreatywności.
W podróż po półwyspie apeniński zabierze nas wyjątkowe, polsko-włoskie trio pełne pasji i zamiłowania do tradycji oraz wyśmienitych włoskich produktów. Trzech uznanych szefów, specjalistów od pizzy, chleba i mąki: Andrzej Pietrzyk, Gabriele Baldi oraz Pasquale Moro zaserwują doskonałą pizzę i aromatyczny chleb w znanych i mniej znanych odsłonach. Pokazy na stoisku Grafen to również wyjątkowa okazja do poznania wszystkich zaawansowanych funkcji pieców i urządzeń do pizzy Moretti Forni, które pomagają szefom kuchni zarządzać procesem wypieku, a restauratorom ułatwiają prowadzenie biznesu.
Zaproszeni goście poczują się jak w dwugwiazdkowej restauracji, gdzie wyjątkowe menu przygotowane z pasją przez Przemysława Klimę – ambasadora marki Grafen, z pewnością zachwyci miłośników wyrafinowanych smaków. Trzy dni, sześć serwisów i niebanalna atmosfera kulinarnego święta, to okazja, której nie można przegapić!
Pizza
10:15 Śniadanie z mistrzem piekarnictwa & pizzaiolo
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Gabriele Baldi
11:45 Tradycyjna włoska pizza
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Pasquale Moro
13:15 Produkty gourmet: Pala i Padellino
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Pasquale Moro
14:45 Włoskie aromaty: focaccia i chleb
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Gabriele Baldi
16:15 Słodkie wypieki
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Gabriele Baldi & Pasquale Moro
Pracujemy na piecach do pizzy Moretti Forni: Neapolis, SerieX, SerieT
Sushi
Pokazy sushi poprowadzi ITAMAE Paweł Trzaskowski.
Zaprezentuje maszyny do sushi marki SUZUMO i omówi możliwości wykorzystania urządzeń w biznesie sushi.
Zapraszamy wszystkich, którzy są zainteresowani rozwojem oraz tworzeniem kreatywnej oferty kulinarnej dla swoich klientów.
10:15
11:00
12:30
14:00
15:30
Podczas pokazów przygotujemy:
Futomaki z tatarem z łososia.
Futomaki z gotowaną krewetką.
Kaburamaki z surimi i łososiem
Kaburamaki z warzywami i tuńczykiem.
Nigiri łosoś/ tuńczyk