Zapraszamy do miejsca, gdzie smaki Japonii i Włoch spotykają się na jednym stoisku!

ODKRYJ KUCHNIĘ NA GWIAZDKOWYM POZIOMIE!

Każdego dnia targów doświadczymy niezapomnianych kulinarnych atrakcji.

Firma Grafen przygotowała trzy specjalne strefy,  na których swoje dania będą serwować wybitni Szefowie Kuchni:

Strefa Sushi

Tutaj królować będzie Paweł Trzaskowski – jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce, szef kreatywny uznanych restauracji w kraju, posiadacz ,,czarnego pasa‘’ sushi, czyli certyfikatu Kuro-obi zdobytego w Tokyo. Trzy dni pokazów sushi MasterClass, to wyjątkowa okazja aby na własne oczy przekonać się, jak aktywnie rozwijać biznes sushi oraz przy pomocy nowoczesnych japońskich robotów Suzumo wspierać szefa kuchni w jego codziennej pracy pozostawiając przestrzeń na rozwój jego kreatywności.

Strefa Pizzy

W podróż po półwyspie apeniński zabierze nas wyjątkowe, polsko-włoskie trio pełne pasji i zamiłowania do tradycji oraz wyśmienitych włoskich produktów. Trzech uznanych szefów, specjalistów od pizzy, chleba i mąki: Andrzej Pietrzyk, Gabriele Baldi oraz Pasquale Moro zaserwują doskonałą pizzę i aromatyczny chleb w znanych i mniej znanych odsłonach. Pokazy na stoisku Grafen to również wyjątkowa okazja do poznania wszystkich zaawansowanych funkcji pieców i urządzeń do pizzy Moretti Forni, które pomagają szefom kuchni zarządzać procesem wypieku, a restauratorom ułatwiają prowadzenie biznesu.

Strefa restauracyjna Przemysława Klimy

Zaproszeni goście poczują się jak w dwugwiazdkowej restauracji, gdzie wyjątkowe menu przygotowane z pasją przez Przemysława Klimę – ambasadora marki Grafen, z pewnością zachwyci miłośników wyrafinowanych smaków. Trzy dni, sześć serwisów i niebanalna atmosfera kulinarnego święta, to okazja, której nie można przegapić!

Data: 20.03.2024-22.03.2024

 

Pizza

Godziny Pokazów:

10:15 Śniadanie z mistrzem piekarnictwa & pizzaiolo
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Gabriele Baldi

11:45 Tradycyjna włoska pizza
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Pasquale Moro

13:15 Produkty gourmet: Pala i Padellino
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Pasquale Moro

14:45 Włoskie aromaty: focaccia i chleb
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Gabriele Baldi

16:15 Słodkie wypieki
Prowadzący: Andrzej Pietrzyk & Gabriele Baldi & Pasquale Moro

Pracujemy na piecach do pizzy Moretti Forni: Neapolis, SerieX, SerieT

 

Sushi

 

Pokazy sushi poprowadzi ITAMAE Paweł Trzaskowski.
Zaprezentuje maszyny do sushi marki SUZUMO i omówi możliwości wykorzystania urządzeń w biznesie sushi.
Zapraszamy wszystkich, którzy są zainteresowani rozwojem oraz tworzeniem kreatywnej oferty kulinarnej dla swoich klientów.

Godziny Pokazów:

10:15
11:00
12:30
14:00
15:30

Podczas pokazów przygotujemy:

Futomaki z tatarem z łososia.
Futomaki z gotowaną krewetką.
Kaburamaki z surimi i łososiem
Kaburamaki z warzywami i tuńczykiem.
Nigiri łosoś/ tuńczyk

Galeria zdjęć

Chefs

Andrzej Pietrzyk

Category Manager

Grafen Europe

Maciej Piórkowski

Category Manager

Grafen Europe

Paweł Trzaskowski

Sushi Chef, Ambasador

Grafen Europe

Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy a także umożliwić Państwu wygodną nawigację i zapamiętywanie ustawień użytkowników. Mogą Państwo nie zgodzić się na użycie ciasteczek poprzez wybór opcji "Odrzuć", jednak spowodować to może niepoprawne funkcjonowanie serwisu i usług z nim związanych. View more
Cookies settings
Zaakaceptuj
Odrzuć
Ustawienia prywatności i ciasteczek
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Poniższa Polityka Prywatności – klauzule informacyjne dotyczące przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z serwisu internetowego www.smakki.pl lub usług dostępnych za jego pośrednictwem Polityka Prywatności zawiera informacje wymagane przez przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Całość do przeczytania pod tym linkiem
Save settings
Cookies settings