Jest absolwentem Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka Konsumpcji, dodatkową wiedzę zdobyła na studiach podyplomowych z zakresu Nowoczesnej Organizacji i Zarządzania Gastronomią (SGGW) oraz Nadzoru Sanitarno-Epidemiologicznego (Krakowska Akademia im. A. Frycza Modrzewskiego w Krakowie). Swoje doświadczenie zdobywała w firmach wyposażających obiekty gastronomiczne oraz produkujących urządzenia gastronomiczne. Od 2009 roku prowadzi własną działalność w zakresie projektowania.
Jest członkiem międzynarodowego stowarzyszenia konsultantów gastronomicznych Foodservice Consultant Society International (FCSI). Obecność w stowarzyszeniu potwierdza jej profesjonalizm, niezależne podejście i gwarantuje klientom najlepsze rozwiązania na światowym poziomie.
W swojej ponad 20-letniej karierze wykonała wiele projektów poczynając od małych lokali gastronomicznych po duże sieciowe hotele, szpitale, stołówki, lotniska. W swoich projektach łączy wiedzę techniczną z kreatywnością dostarczając klientom unikalne rozwiązania projektowe. Na bieżąco uczestniczy w międzynarodowych konferencjach oraz targach poszukując najlepszych technologii tak aby w projektach implementować najnowocześniejsze rozwiązania.
Pasja do wykonywanej pracy i zaangażowanie z wykorzystaniem zrównoważonych, ekologicznych i energooszczędnych rozwiązań zawsze zorientowanych na potrzeby klientów czynią ją znaczącą postacią w branży projektowania technologii gastronomicznych.