Kucharz, ekspert gastronomii i rynku żywności; autor wielu publikacji dotyczących kulinariów i smaku; doradca rynku HoReCa i FMCG; wielki miłośnik podróży kulinarnych i nietuzinkowych rozwiązań. Pomysłodawca i kreator wielu rozwiązań dla sektora spożywczego.
Pasjonuje go doskonalenie sztuki kulinarnej i promocja dobrej żywności oraz idei zdrowego, naturalnego, świeżego i sezonowego żywienia.
Popularny i lubiany autor licznych programów o tematyce kulinarnej. Osobowość telewizyjna i radiowa. Był jurorem i prowadzącym polskiej edycji programu Top Chef.
Zajmuje się edukacją zdrowego żywienia; prowadzi fundację Szkoła na Widelcu, działającej na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach.
Prelegent wielu międzynarodowych konferencji i ekspert projektów edukacyjnych na szczeblu ministerialnym.
Na co dzień realizuje projekty doradcze dla firm z branży spożywczej. Przygotowuje rozwiązania optymalizujące procesy produkcji; opracowuje innowacyjne sposoby na poprawę warunków wytwórstwa z zachowaniem wysokiej jakości.
Zarządzania procesami w przedsiębiorstwie; komunikacja firmy z rynkiem odbiorców; wsparcie działów sprzedaży i marketingu – to obszary, które z sukcesami rozwija.
Wiedza i posiadane przez niego doświadczenie budują przewagę konkurencyjną i umacniają pozycję wielu firm
przemysłu spożywczego.