Szefowa Gastronomii w Hotelu Manor House SPA
Pasję do gotowania odkryła w hotelu Manor House SPA**** – Pałac Odrowążów***** (obecnie Best SPA Hotel SPA wg Perfect SPA Awards), gdzie pracuje od 20 lat.
Uwielbia eksperymentować, łączyć ze sobą różne smaki, chętnie sięga po produkty, które są dziś zapominane lub do tej pory nie były popularne w gastronomii. Lubi pracować na lokalnych, tworzonych od początku, co wiąże się z zamiłowaniem do kuchni wegańskiej.
Karta wegańska Manor House była jedną z pierwszych wśród hotelowych restauracji w Polsce i od lat jest wyróżniana znakiem jakości V, potwierdzającym, że jest odpowiednia dla wegan.
Fascynuje ją też kuchnia staropolska i odkrywanie tradycyjnych receptur, z których czerpie inspiracje do własnych przepisów. Kulinarne poszukiwania zaowocowały m.in. stworzeniem sezonowego menu degustacyjnego „Smaki Lasu”, w którym znajdują się potrawy zawierające jadalne dary natury, takie jak: grzyby, paprocie, szyszki, młode listki brzozy, „noski” z klonu, pąki lipy, kwiaty bzu, doprawione solą sosnową, sosem świerkowym czy miodami o leśnych smakach.
Swoimi kulinarnymi pomysłami, sztuką dekorowania, pasją i doświadczeniem dzieli się z zespołem. Często wychodzi do Gości, by upewnić się, że wszystko smakowało, co składa się na sukces danego dania i kieruje na nowe zawodowe wyzwania.