Jest zawodowym dyplomatą w Ministerstwie Spraw Zagranicznych Tajlandii. Poprzednio pracowała w Departamencie Spraw Europejskich od 2016 do 2019 roku. W 2019 roku realizowała swoje zaawansowane studia na Uniwersytecie Columbia w Nowym Jorku. Po ukończeniu studiów pracowała w Departamencie Spraw Stanów Zjednoczonych, zanim w 2022 roku została skierowana do pracy w Ambasadzie Królestwa Tajlandii w Warszawie. Obecnie jest szefową sekcji konsularnej ambasady oraz odpowiada za dyplomację publiczną, promując tajlandzką “soft power” ‘5F’ – Jedzenie, Film, Moda, Festiwale i Walki (Muaythai).
Jest smakoszką z ogromną pasją do tajskiego jedzenia ulicznego. Chociaż urodziła się i wychowała w Bangkoku, w dzieciństwie spędzała wiele wakacji w rodzinnym mieście swojej matki, Buriram, w północno-wschodniej części Tajlandii. Tam rozwinęła swoją pasję do kuchni Isaan (północno-wschodnia Tajlandia). Lubi podróżować po różnych częściach Tajlandii, aby próbować lokalnych potraw i doświadczać różnorodności smaków tajskiej kuchni.