Szef Sławomir specjalizuje się w daniach kuchni regionalnej. Tworzy z pasją od dzieciństwa dania, wykorzystując nowoczesne techniki kulinarne. Dzięki temu, znane potrawy odkryją swoje nowe oblicze! Kultywując tradycję, Szef Sławomir od ponad 30 lat pracy cały czas wprowadza nowatorskie techniki przygotowywania dań i tworzy ciekawe i odważne zestawienia.
Swoje doświadczenie zdobywał m.in. w Irlandii w Restauracji Boqueria w Cork, w Łeba Hotel & Spa ***, Hotel Neptun *** , Lisewski Dwór oraz w *** Stary Browar Kościerzyna. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych: Sielawa Blues 2002 r, Zielona Czapka Bonduelle 2003 r, Martell 2005 r, Festiwal Kuchni Polskiej 2005, Potyczki Kulinarne w Bydgoszczy 2008 r i 2012r , Festiwal Dorsza Łeba 2002,2003,2004,2009r, Festiwal Potraw Wigilijnych w Kołobrzegu 2009r, 2013r Festiwal Ryb Bałtyckich w Kołobrzegu. Od 2018 r.
Jest członkiem Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie Kucharz w Pomorskiej Izbie Rzemieślniczej, Członkiem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz Organizatorem Ogólnopolskiego wydarzenia kulinarnego i turystycznego pt,,Grzybobranie dla Gastronomii”.