Trzy dni, trzy pokazy oraz trzech różnych szefów kuchni, a to wszystko podczas SMAKKi GASTROTARGI. Wspólnie stworzyliśmy niepowtarzalną strefę Kulinarnych SMAKKów Premium, gdzie mogliście czerpać wiedzę od znanych szefów kuchni. Każdy z nich przygotował odmienną propozycję swojego menu, którego mieliście okazję skosztować!
RYBNE MASTERCLASS BY MARTIN GIMENEZ CASTRO
Pierwszy dzień rozpoczęliśmy od niezapomnianego rybnego masterclass prowadzonego przez właściciela restauracji Tuna oraz Cevichebar – Martina Gimeneza Castro. Jego umiejętności i pasja zaowocowały fantastycznymi daniami, takimi jak risotto z ośmiornicą oraz żurek z rybną kiełbasą, które zachwyciły wszystkich obecnych. Dziękujemy wszystkim sponsorom tego pokazu firmie Fier Seafood, Mapal, Alva, Bukat oraz Papstar.
PAKA I INNE GAROWANIE
Drugiego dnia, strefę kulinarnych SMAKKów PREMIUM przejął Patryk Galewski z projektem „PaKa – Inne Garowanie”. Wraz z młodzieżą z zakładu poprawczego w Poznaniu oraz innymi zaprzyjaźnionymi kucharzami stworzyli niesamowitą atmosferę, serwując pyszne burgery. A to wszystko z uważnością na drugiego człowieka! Serdeczne podziękowania dla sponsorów firmie: Mapal, Alva, Bukat, Farm Frites, Hochland oraz Papstar.
GOTUJ JAK GORDON RAMSAY Z BOBEM MAZUREM
Ostatni dzień targów upłynął pod znakiem kuchni na najwyższym poziomie dzięki Bobowi Mazurowi oraz jego sous chefowi Łukaszowi Bartosiewiczowi, którzy przybliżyli nam przepisy Gordona Ramsaya. Od pate z gęsiej wątróbki po Beef Wellington i brytyjski deser Trifle – każde ich danie było dziełem sztuki. Dziękujemy wszystkim sponsorom tego wydarzenia firmie: Mapal, Alva, Chefs Culinar, Hendi, Hochland, Papstar oraz Tedmar.
PODZIĘKOWANIA DLA NASZYCH AMBASADORÓW – SZEFÓW KUCHNI
Nie możemy przecenić wkładu naszych Ambasadorów, którzy swoją wiedzą, energią i profesjonalizmem sprawili, że SMAKKi GASTROTARGI 2024 były tak wyjątkowe. Cieszymy, że wspólnie mogliśmy tworzyć to wydarzenie i za to, że wywołaliście uśmiech na twarzy wielu osób!
Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za waszą liczną obecność. Mamy nadzieję, że wiedza i samki, które wynieśliście z pokazów zostaną z Wami na długo i będą służyć jako źródło inspiracji w waszych gastronomiach.