Kuchnia tajska to jedna z najbardziej aromatycznych, kolorowych i smacznych kuchni świata. Charakteryzuje się bogactwem smaków, używaniem świeżych składników, a także ich umiejętnym łączeniem w jednym daniu.
Kuchnia tajska jest z pewnością niezwykle zróżnicowana i oferuje coś dla każdego, niezależnie od preferencji smakowych. Jej popularność na świecie rośnie, a tajskie restauracje są co raz częściej odwiedzane przez gości. Zapraszamy w kulinarną podróż do Tajlandii w towarzystwie Darii Ładochy.
Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej to pierwsze tego typu zawody organizowane w Polsce. Zwycięska restauracja otrzyma tytuł mistrzowski, a osoba biorąca udział w konkursie wspaniałą nagrodę, dzięki której wzbogaci swoje doświadczenie w przygotowywaniu dań kuchni tajskiej.
Zapraszamy do udziału wszystkie restauracje posiadające w swoim menu dania kuchni tajskiej. Wspólnie stworzymy niepowtarzalne święto smaków i aromatów Tajlandii.
10:00-15:00