Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej

Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej

Kuchnia tajska to jedna z najbardziej aromatycznych, kolorowych i smacznych kuchni świata. Charakteryzuje się bogactwem smaków, używaniem świeżych składników, a także ich umiejętnym łączeniem w jednym daniu.

Kuchnia tajska jest z pewnością niezwykle zróżnicowana i oferuje coś dla każdego, niezależnie od preferencji smakowych. Jej popularność na świecie rośnie, a tajskie restauracje są co raz częściej odwiedzane przez gości. Zapraszamy w kulinarną podróż do Tajlandii w towarzystwie Darii Ładochy.

Mistrzostwa Polski Kuchni Tajskiej to pierwsze tego typu zawody organizowane w Polsce. Zwycięska restauracja otrzyma tytuł mistrzowski, a osoba biorąca udział w konkursie wspaniałą nagrodę, dzięki której wzbogaci swoje doświadczenie w przygotowywaniu dań kuchni tajskiej.

Zapraszamy do udziału wszystkie restauracje posiadające w swoim menu dania kuchni tajskiej. Wspólnie stworzymy niepowtarzalne święto smaków i aromatów Tajlandii.

Zasady Konkursu

  • W konkursie mogą uczestniczyć niezależni kucharze oraz restauracje, które posiadają w swoim menu dania kuchni
  • Celem głównym konkursu jest promocja kuchni tajskiej oraz lokali gastronomicznych specjalizujących się w kuchni tajskiej
  • Warunkiem podstawowym jest dokonanie zgłoszenia za pomocą formularza dostępnego poniżej wraz z napisaną recepturą oraz przepisem potwierdzającymi tajski skład potraw oraz z załączonymi zdjęciami wykonywanych potraw.
  • UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 29 lutego 2024 roku
  • Lokale gastronomiczne zakwalifikowane do konkursu (max. 15 lokali) otrzymają odpowiedź o dopuszczeniu do udziału w konkursie do dnia 2 marca 2024
  • W przypadku zgłoszenia więcej niż 15 lokali Organizator zastrzega sobie prawo powołania Jury selekcyjnego, które to na podstawie nadesłanych zdjęć i przepisów zadecyduje o dopuszczeniu do udziału w konkursie
  • Finały konkursu odbędą się dnia 22 marca 2024 roku w Warszawie podczas GASTROTARGÓW SMAKKi
  • Data: 22.03.2024

    Godziny Pokazów:

    10:00-15:00

Jury Mistrzostw

Daria Ładocha

Przewodnicząca Jury

Trener kuchni tajskiej

Surat Butsarakham

Juror Mistrzostw Polski Kuchni Tajskiej

Head Chef PaTaThai

Patryk Galewski

Szef kuchni

Współtwórca projektu PaKa

Nopasi Niyamabha

Konsul

Ambasada Królestwa Tajlandii

Somchai Phansritoom

Szef kuchni

CHAI THAI Restauracja Wrocław

Sunapa Suwanpakdee

Dyplomatka

Ambasada Królestwa Tajlandii

Zgłoszenia do konkursu

    Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy a także umożliwić Państwu wygodną nawigację i zapamiętywanie ustawień użytkowników. Mogą Państwo nie zgodzić się na użycie ciasteczek poprzez wybór opcji "Odrzuć", jednak spowodować to może niepoprawne funkcjonowanie serwisu i usług z nim związanych. View more
    Cookies settings
    Zaakaceptuj
    Odrzuć
    Ustawienia prywatności i ciasteczek
    Privacy & Cookies policy
    Cookie name Active
    Poniższa Polityka Prywatności – klauzule informacyjne dotyczące przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z serwisu internetowego www.smakki.pl lub usług dostępnych za jego pośrednictwem Polityka Prywatności zawiera informacje wymagane przez przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Całość do przeczytania pod tym linkiem
    Save settings
    Cookies settings