SMAKKi MERYTORYCZNIE otworzy konferencja GASTROBIZNES W PRAKTYCE, moderowana przez Pawła Grubę. Podczas niej wystąpią m.in. radcy prawni, którzy omówią aspekty formalne i prawne prowadzenia działalności gastronomicznej oraz obowiązki i prawa pracodawcy i pracownika. Kwestie związane z pracownikami, a w szczególności te dotyczące ich roli w rozwoju firmy, będą omawiane przez doświadczonych restauratorów oraz liderów przedsiębiorczości. Nie zabraknie też informacji dotyczących optymalizacji kosztów i finansowania działalności gastronomicznej, którymi dzielić się będą przedstawiciele banku i eksperci ds. projektów unijnych.
W PROGRAMIE:
Meandry prawne od kuchni – gastronomia w analizie kancelarii prawnych
– aspekty formalne i prawne w planowaniu i prowadzeniu działalności gastronomicznej
– obowiązki i prawa przedsiębiorcy, pracodawcy i pracownika
„Rola wykwalifikowanych pracowników w budowaniu potencjału innowacyjności i konkurencyjności przedsiębiorstwa”
– budowanie poczucia przynależności i współodpowiedzialności pracowników
– przyszłość gastronomii w rękach nowego pokolenia kucharzy
– współpraca międzypokoleniowa w biznesie
„Optymalizacja kosztów i finansowanie działalności gastronomicznej”
– zarządzanie kosztami w lokalu gastronomicznym a rachunek kosztów
– jak rozwinąć swój biznes i zdobywać nowych klientów dzięki konceptowi „dark kitchen”
– źródła finansowania dla branży HoReCa
Zapiszcie koniecznie datę 23 marca (czwartek) – EXPO XXI.