Konkurs kuchni WEGE ZŁOTY KARCZOCH

Konkurs kuchni WEGE ZŁOTY KARCZOCH

Kuchnia wegańska, dzięki temu, że uwzględnia zdrowie ludzi, dobrostan zwierząt i ochronę środowiska, uważana jest za kuchnię przyszłości. Restauracje z kuchnią wegańską stają się coraz bardziej popularne, a ten trend stale zyskuje na sile.

Kuchnia wegańska przyciąga swoją kreatywnością i różnorodnością smaków. Kucharze wegańscy eksperymentują z różnymi składnikami roślinnymi, tworząc aromatyczne dania. To przyciąga nie tylko gości wegan, ale także osoby, które szukają nowych i fascynujących doznań kulinarnych. Zapraszamy do kuchni roślinnej, do której zabierzemy Was wspólnie z Katarzyną Gubałą

Konkurs kuchni WEGE ZŁOTY KARCZOCH to zawody dedykowane wszystkim tym, którzy chcą zmieniać branżę gastro i kreować nowe smaki w swoich lokalach.  Zwycięska restauracja otrzyma statuetkę Złotego Karczocha , a osoba biorąca udział w konkursie atrakcyjne nagrody.

Zapraszamy do udziału wszystkie restauracje posiadające w swoim menu dania kuchni wegańskiej. Wspólnie staniemy się źródłem inspiracji dla całej branży HoReCa.

Zasady Konkursu

  • Konkurs jest kierowany do restauracji z terenu całej Polski specjalizujących się w daniach kuchni wegańskiej
  • Celem głównym konkursu jest promocja kuchni wegańskiej oraz lokali gastronomicznych specjalizujących się w niej
  • Warunkiem podstawowym jest dokonanie zgłoszenia za pomocą formularza dostępnego poniżej wraz z napisaną recepturą oraz przepisem potwierdzającymi wegański skład potraw oraz z załączonymi zdjęciami wykonywanych potraw.
  • UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 23 lutego 2024 roku
  • Lokale gastronomiczne zakwalifikowane do konkursu (max. 20 lokali) otrzymają odpowiedź o dopuszczeniu do udziału w konkursie do dnia 2 marca 2024
  • W przypadku zgłoszenia więcej niż 20 lokali Organizator zastrzega sobie prawo powołania Jury selekcyjnego, które to na podstawie nadesłanych zdjęć i przepisów zadecyduje o dopuszczeniu do udziału w konkursie
  • Finały konkursu odbędą się dnia 20 marca 2024 roku w Warszawie podczas GASTROTARGÓW SMAKKi

Nagrody

  • Kilkudniowe staże u prestiżowych Szefów i Szefowych kuchni oraz przy okazji pobyty dla 2 osób w luksusowych hotelach! (Możecie na taki wyjazd zabrać osobę towarzyszącą!)
  • Wartościowe nagrody od sponsorów!
  • Publikacja wywiadów ze zwycięzcami w prasie branżowej, czyli gastro fejm
  •  Prestiżowa nagroda dla Najlepszego Lokalu Vege, czyli sława dla miejsca, w którym pracujecie

Jury Konkursu

Katarzyna Gubała

Przewodnicząca Jury

Właścicielka VEGLAB

Arkadiusz Chwałek

Szef Kuchni

Zamkowy Młyn

Michał Fabiszewski

Executive Chef

Sodexo Poland

Małgorzata Figarska

Szefowa Gastronomii

Hotel Manor House SPA

Robert Kopacz

Szef kuchni

Violife Professional Polska

Adam Kozanecki

Szef kuchni

FRoSTA Foodservice

Krzysztof Łoboda

Szef Kuchni

Hanza Pałac

Sebastian Sikorski

Executive Chef

Vienna House Amber Baltic Międzyzdroje

Zgłoszenia do konkursu

    Używamy ciasteczek aby personalizować treść oraz reklamy a także umożliwić Państwu wygodną nawigację i zapamiętywanie ustawień użytkowników. Mogą Państwo nie zgodzić się na użycie ciasteczek poprzez wybór opcji "Odrzuć", jednak spowodować to może niepoprawne funkcjonowanie serwisu i usług z nim związanych. View more
    Cookies settings
    Zaakaceptuj
    Odrzuć
    Ustawienia prywatności i ciasteczek
    Privacy & Cookies policy
    Cookie name Active
    Poniższa Polityka Prywatności – klauzule informacyjne dotyczące przetwarzania danych osobowych w związku z korzystaniem z serwisu internetowego www.smakki.pl lub usług dostępnych za jego pośrednictwem Polityka Prywatności zawiera informacje wymagane przez przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Całość do przeczytania pod tym linkiem
    Save settings
    Cookies settings