Kuchnia wegańska, dzięki temu, że uwzględnia zdrowie ludzi, dobrostan zwierząt i ochronę środowiska, uważana jest za kuchnię przyszłości. Restauracje z kuchnią wegańską stają się coraz bardziej popularne, a ten trend stale zyskuje na sile.
Kuchnia wegańska przyciąga swoją kreatywnością i różnorodnością smaków. Kucharze wegańscy eksperymentują z różnymi składnikami roślinnymi, tworząc aromatyczne dania. To przyciąga nie tylko gości wegan, ale także osoby, które szukają nowych i fascynujących doznań kulinarnych. Zapraszamy do kuchni roślinnej, do której zabierzemy Was wspólnie z Katarzyną Gubałą
Konkurs kuchni WEGE ZŁOTY KARCZOCH to zawody dedykowane wszystkim tym, którzy chcą zmieniać branżę gastro i kreować nowe smaki w swoich lokalach. Zwycięzcy otrzymają atrakcyjne nagrody.
Zapraszamy do udziału wszystkie restauracje posiadające w swoim menu dania kuchni wegańskiej. Wspólnie staniemy się źródłem inspiracji dla całej branży HoReCa.
10:00-17:00
Dziękujemy również wszystkim Sponsorom oraz Jury za wsparcie i pomoc przy organizacji konkursu